"80. Yerel Gazetecilik Semineri" sona erdi

Güncelleme Tarihi:

80. Yerel Gazetecilik Semineri sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2016 22:36

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC), Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile Antalya'da düzenlediği "80. Yerel Gazetecilik Semineri" sona erdi.

Belek'te 18 Mart'ta başlayan ve 4 oturum halinde gerçekleştirilen seminerin kapanış değerlendirmesini yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, gazeteciliğin en zor ama en onurlu meslek olduğunu söyledi.

Olcayto, gazetecilerin birbirine tahammül etmesi gerektiğini belirterek, "Gazetecilerin hangi yayın organında çalışırsa çalışsın, hangi gruptan olursa olsun, birbirine saygılı olması gerekiyor. Demokrasiler, tahammül rejimleridir. Birbirimizi ihbar etmemeliyiz. Hedef göstermemeliyiz. Birbirimizin aleyhine haber yapmamalıyız" açıklamasını yaptı.

Cemiyet olarak kadın konusunu çok önemsediklerini vurgulayan Olcayto, kadın gazetecilerin ne kadar donanımlı olurlarsa olsunlar, yayın yönetmeni gibi konumlara getirilmediğini savundu. Olcayto, kadın gazetecilerin hak ettikleri yerlerde olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bu nedenle arkadaşlarımızın oluşturduğu Kadın Komisyonunu çok önemsiyorum. Bu çalışmanın yaygınlaştırılması bizim için çok önemli. Daha önce de kadın ve çocuk bakış açısını inceleyen bir kılavuz çıkarmıştık. Bu inceleme de medya nasıl davranmalı konusu hakkında bilgi veriyor."

Antalya, Isparta, Burdur, Karaman, Konya ve Muğla'dan gazetecilerin katıldığı etkinlik, sertifika töreniyle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!