8 yıl önceki cinayetin sanıkları yargılanmaya başlandı

Güncelleme Tarihi:

8 yıl önceki cinayetin sanıkları yargılanmaya başlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 16:09

8 yıl önceki cinayetin sanıkları yargılanmaya başlandı

Haberin Devamı

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA) - ZONGULDAK'ta, 8 yıl önce evinde cesedi bulunan 83 yaşındaki Şefik Necdet Onart'ın, adli tıp raporunda boğularak öldürüldüğünün belirlenmesi üzerine evdeki kumbarada parmak izleri çıkan perdeciler M.A.A. (27) ve H.A.'nın (33), tutuksuz yargılanmalarına başlandı. Sanıklar, eve perde takmak için gittiklerini söyleyerek suçlamaları kabul etmedi.
Şefik Necdet Onart, 24 Ekim 2008'de eşiyle birlikte yaşadığı Meşrutiyet Mahallesi'ndeki evinde ölü bulundu. Onart'ın, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside boğularak öldürüldüğü saptandı. Soruşturmayı genişleten polis, evde kumbaradaki paralar ve birkaç altın kolye ile küpenin çalındığını belirledi. Kumbara ve boncuk kutusunda bir kişinin parmak izi tespit edildi. Ancak parmak izinin kime ait olduğu belirlenemedi. 2012'de ehliyet almak için emniyete giden M.A.A.’nın parmak izi kumbaradaki parmak iziyle uyuştu. Polis, perdeci dükkanı sahibi M.A.A.'yı gözaltına aldı. Tutuklanan ve suçlamayı kabul etmeyen M.A.A., avukatının itirazı sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Soruşturmanın tamamlanması ardından M.A.A. ve birlikte çalıştığı H.A. hakkında, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar M.A.A., H.A. ve avukatlar katıldı. Onart’ın evine birkaç kez perde takmak ve onarmak için gittiklerini söyleyen M.A.A., "Oda içerisinde çalışmamıza engel olan eşyaları kaldırdığımız, bunlara dokunduğumuz olmuştur. Ancak söz konusu eşyalara hangi odalarda dokunduğumu hatırlamıyorum. Biz aynı gün 20'ye yakın eve girip çıktığımız oluyor. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi. H.A. da perde takmak için ölen kişinin evine gittiklerini, ancak öldürme olayının söz konusu olmadığını ileri sürdü.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutuksuz yargılanmalarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!