8 milyon kişiyi uzak izlemeye aldı, acil bilgi doktora gidecek

Güncelleme Tarihi:

8 milyon kişiyi uzak izlemeye aldı, acil bilgi doktora gidecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2011 00:00

Vodafone, mobil sağlık uygulamala-rında Medline Acil Sağlık ile işbirliği yaparak, ‘uzaktan hastalık takibi’ hizmetini başlatıyor.

Haberin Devamı

Bu hizmetle diyabet ve tansiyon hastaları, kendi cihazlarıyla yaptıkları ölçüm sonuçlarını Vodafone altyapısı üzerinden Medline’a ulaştıracak. Böylece hastalar bilgilerini anlık doktorlarla paylaşabilecek. Bilgiler düzenli takip edilecek ve herhangi bir olağandışı durumda hastaya sağlık ekipleri ulaştırılacak. Kronik hastalığa sahip 24 milyon kişinin bulunduğu Türkiye’de, 8 milyon Vodafone müşterisinin bu sistemi kullanacağı tahmin ediliyor. Vodafone Türkiye Kurumsal İş Birimlerinden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Phil Patel, sağlık sektörüne teknolojik altyapı desteği sağlamak için başlattıkları mobil sağlık uygulamalarının Türkiye’deki ilk adımını “uzaktan hastalık takibi” hizmetiyle attıklarını kaydetti. Medline Sağlık Grubu Genel Müdürü Gürkan Ergenekon da, uzaktan hastalık takibi hizmetindeki amaçlarını, mobil internet olanaklarından yararlanarak hastalar için erişilebilir çözümler üreterek, sağlık ekonomisine katkıda bulunmak olarak açıkladı.

Haberin Devamı

Önce yazılım indiriliyor

MEDLİNE Sağlığım Paketinde, tıbbi danışmanlık ve acil kara ambulansı hizmeti sunuluyor. Aboneler, cep telefonuna yazılımı indirdikten sonra, düzenli kan şekeri değerlerini ölçüyor, doktorlarına iletiyor, risk durumunda doktorlar hastayı arıyor ve ihtiyaç varsa ambulans yönlendiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!