8 Mayıs Pazartesi DHA Spor Gündemi

Güncelleme Tarihi:

8 Mayıs Pazartesi DHA Spor Gündemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 09:38

8 Mayıs Pazartesi DHA Spor Gündemi

Haberin Devamı

DERBİ BEŞİKTAŞ'I YIKTI, BAŞAKŞEHİR'İ HAVAYA SOKTU
Beşiktaş'ın 90+4'te yediği golle Fenerbahçe ile 1-1 berabera kalmasının yankıları sürüyor. Şenol Güneş, "Futbolda bunlar var" dedi ama son dört maç kala lig savaşı yeniden kızıştı. Kalan maçlara göre hem Beşikaş'ın hemde Başakşehir'in şansları eşit gözüküyor. Beşiktaş bu hafta Bursa deplasmanında, Başakşehir ise evinde Gençlerbirliği ile oynayacak..

TOKAT YANKISI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Yakındoğu Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör'ü tokatlamasına fena halde kızdı. Kılıç, "Üzüntüm büyük. Gereken neyse yapılacak" diye konuştu.

BURSASPOR KAFİLESİNE TAŞLI SALDIRI
Çaykur Rizespor deplasmanında 6-0 gibi farklı skorla yenilen Bursaspor kafilesi kente gelişinde havalanı çıkışında bir grup taraftarın saldırısına uğradı. Kafileyi taşıyan otobüse taşlarla saldıran taşkın taraftarlar, polisin müdahalesiyle bölgeden uzaklaştırıldı.

FENERBAHÇE
12.30 THY Euroleague Final - Four öncesi basketbolcular medya gününde basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak (Ülker Arena)
Sarı-lacivertli takım, Antalyaspor maçının hazırlıklarına başlayacak

BEŞİKTAŞ
Takım izinli

SPOR TOTO SÜPER LİG
20.00 Kardemir Karabükspor-Osmanlıspor 
20.00 Akhisar Belediyespor-Gaziantepspor 

GİRESUNSPOR DA TAŞLI SALDIRIYA UĞRADI
TFF 1.Lig'de Play-Off mücadelesi veren Giresunspor'da Samsunspor'a yenilince bu arzusunu tehlikeye attı. Ancak kafile kente dönüşü sırasında bir grup taraftarın taşlı saldırısına uğradı.

TFF 1. LİG
16.30 Altınordu-Elazığspor (Bornova)
18.30 Balıkesirspor-Manisaspor (Balıkesir Atatürk)
19.00 Adana Demirspor-Evkur Yeni Malatyaspor (5 Ocak Fatih Terim)

SİVASSPOR GÜN SAYIYOR
Samlet Aybaba'nın gelişiyle Süper Lig özlemini iyice arttıran Sivasspor, Bandırmaspor'u farklı mağlup edip, Eskişehirspor'un yenilmesiyle son iki maça büyük avantajla girmeyi başardı. 

TIP TARİHİ BÖYLE İYİLEŞME GÖRMEDİ
Sivasspor'un Yunan futbolcusu Theofanis Gekas 3 ay önce oynanan Şanlıurfaspor maçında sakatlandı ve çapraz bağları koptu. Türkiye'deki doktorlar 8 ay önce sahalara dönemez dediler. Gekas Atina'ya giti Yunanistan Milli Takımı'nın doktoruna tedavi oldu ve 2 ay sonra sahalara çıkıp Bandırmaspor maçının son 15 dakikasında yerini aldı. 

ATA SPORUNDA 1949 RUHU YAKALANDI
Türkiye Milli Takımlarının tarih yazdığı Avrupa Güreş Şampiyonası'nın son gününde de madalya yağmuru devam etti. Millilerimiz şampiyonanın son gününde bir bronz ve bir gümüş madalya alırken 6 gün süren müsabakalarda toplam 5 Altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak 68 yıl aradan sonra en iyi başarı yakalanmış oldu. Ayrıca Türkiye Serbest Güreş Milli Takımı Avrupa üçüncüsü oldu.
1949'DA TARİHİ REKOR
Türkiye Milli Güreş Takımımız en fazla madalyayı ise 1949 yılında 6 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak bir rekora imza attı. Efsane kadro olarak da bilinen o dönemdeki milli güreşçilerimiz adeta minderde fırtınalar estirdi. 
8 SIKLETTE 6 ALTIN, 1 GÜMÜŞ VE 1 BRONZ
1949 yılında İstanbul'da düzenlenen Büyükler Serbest Güreş Avrupa Şampiyonasında 79 kiloda Yaşar Doğu, 57 kiloda Nasuh Akar, 73 kiloda Celal Atik, 87 kiloda Adil Candemir, 67 kiloda Servet Meriç, 52 kiloda Ali Yücel altın madalya kazanırken, 87 kiloda Muharrem Candaş gümüş ve 62 kiloda Nurettin Zafer bronz madalya kazanarak ülkemize büyük gurur yaşatmışlardır.
68 YIL ARADAN SONRAKİ EN BÜYÜK BAŞARI
Türkiye'nin minderde fırtınalar estirdiği bu yıl ki yapılan şampiyonada milli takım toplam da 5 altın 1 gümüş ve 3 bronz madalya alarak 68 yıl aradan sonraki en büyük başarı olarak tarihe not düştü.

GÜREŞ
11.00 Türkiye Grekoromen Milli Takımı için Atatürk Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlenecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!