8 Mart jesti

GEÇEN hafta kadınlar günüydü. TBMM, temel kanun olarak ele alıp kadına karşı şiddete ağır cezalar getiren Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı’nı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kabul etti. Kadınlara yargıdan da 8 Mart jesti geldi.

910 karanfil, 80 gül
Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, ilk kez bu yıl Yargıtay’daki tüm kadın çalışanlara çiçekler dağıtarak, kadınlar gününü kutladı. Yargıtay’daki, kadınlara 4 buket, 910 karanfil, 80 gül dağıtıldı. Çiçeklerin üzerinde, “Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun Nazım Kaynak” notu iliştirildi. Yargıtay tüm mensuplarına da mesaj atarak, eşlerinin de kadınlar gününü kutlamayı unutmadı. Yargıtay’ın intranetinden de kadınlar günü kutlama mesajı yayınlandı.
HSYK da unutmadı
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Ahmet Hamsici de kadınlar gününü unutmadı ve tüm kadın meslektaşlarının ve yargı çalışanlarının kadnlar gününü kutladı. Bakın o mesajda şöyleydi:
“Yurdumuzun kurtuluşunda ve kuruluşundan itibaren çok büyük emekleri bulunan, hayatın her alanında sevgiyi, şefkati, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, modern Türkiye’nin inşasında vazgeçilmez bir yeri bulunan kadınlarımızın ve aynı zamanda büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren bayan meslektaşlarımızın ve yargı çalışanlarının kadınlar gününü kutlarız.”
Yargıda kadının adı yok
Kadınlar günü kutlamaları jest olarak çok güzel. Ama malesef yargıda kadının adı yok. Yargıtay’da sadece dört daire başkanı var. Danıştay’da Yüce Divan görevini üstlenen 15 üyeli Haşim Kılıç’ın başkanı olduğu Anayasa Mahkemesi’nin, sadece iki kadın üyesi kadın. Fulya Kantarcıoğlu ve Zehra Ayla Perktaş.
Kadınlar gününde üç kadına sürgün
Gaziantep Sağlık İl Müdürlüğü  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, üç kadın çalışanı sürgün etti. Sağlık Müdürlüğü’nün, Aysun Kaya, Semiye Yılmaz, Sermin Gökpınar adlı sağlık çalışanları başka yerlere gönderildiler. Yankıları sürüyor.
Bir kadınlar günü daha geride kaldı. Anlaşılan şu. Sadece kadınlar günü jestleri yetmiyor...
Yazarın Tüm Yazıları