8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Güncelleme Tarihi:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 14:56

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, valilikçe yürütülen proje kapsamında, terör mağduru kadınlara çeşitli hediyeler verildi, sağlık konusunda bilgi aktarıldı

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sur ilçesinde terör mağduru kadınlara çeşitli hediyeler verildi, sağlıkla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Yenişehir Aile Destek Merkezi ve Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesi işbirliğiyle Sur ilçesinde terör saldırıları sonucu evlerine terk etmek zorunda kalan kadınlar için çeşitli kurslar düzenleniyor.

Merkezde açılan kurslara katılanların meslek sahibi olmaları sağlanırken kadınlara ihtiyaçları karşılamaları için de günlük 20 lira ödeniyor.

Valilikçe, merkezde kurslara devam eden terör mağduru kadınlar için "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolaysıyla düzenlenen etkinlikte, "Kadın Sağlığı Eğitimi" projesi anlatıldı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi ve proje koordinatörü Hülya Aksoy, yaptığı açıklamada, Sur'daki evlerini terk ederek mağdur olan 25 kadına valilik olarak başlatılan projeyi anlattıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kadınlara sağlık hakkında bilgi verildiğini aktaran Aksoy, şöyle devam etti:

"Özellikle meme kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, rahim kanseri, menapoz, üreme sağlığı, kadına şiddet gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, birlikte kahvaltı yaptık. Bu kadınlara kurslar veriliyor. Kursta meslek sahibi olmaları sağlanıyor. Kursta kadınların her türlü malzemeleri karşılanıyor. Onlarla bir arada olarak yaşadıkları sıkıntılı süreci daha kolay atlatmalarını sağlamak, onlara destek olmak amacıyla buradayız. Onlar da çok mutlu oldu. Birlikte güzel vakit geçirdik. Yaşadıkları sorunları anlattılar. Biz de onlara yapılabilecek her konuda destek olacağız."

Daha sonra kadınlara kişisel bakım ürünlerinin yer aldığı paketler hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!