8 köpeğin telef olduğu köye fotokapan kurulacak

Güncelleme Tarihi:

8 köpeğin telef olduğu köye fotokapan kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 16:35

8 köpeğin telef olduğu köye fotokapan kurulacak

Haberin Devamı

Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN/ BOZÜYÜK,(Bilecik),(DHA)- BİLECİK'in Bozüyük İlçisine bağlı Dübekli Köyü'nde 8 köpek parçalanarak telef oldu. Muhtar Mustafa Yılmaz, "Köpeklerin hangi hayvanın saldırısına uğradığını belirlemek için köye 2 adet fotokapan kurulacak" dedi.
Dübekli Köyü Muhtarı Mustafa Yılmaz, kış mevsiminden bu yana köyde 3'ü kendisine ait olan toplam 8 köpeğin kurt ya da başka hayvanlar tarafından parçalanarak telef edildiğini söyledi. Yılmaz, konuyla ilgili yetkilerden yardım istediklerini, bunun üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nün köyün 2 ayrı yerine fotokapan kurmaya karar verdiğini belirtti. Fotokapanlarla köpeklerin hangi hayvanların saldırısına uğradığının belirleneceğini anlatan muhtar Yılmaz şöyle konuştu:
"Bir hafta, 10 gün arayla göremediğimiz bir canlı, 3 köpeğimi parçalayarak götürdü. Komşularımızın da köpeği gitti. Kurt mu? değil mi? biz görmedik. Ama ben kurt sanıyorum. Kimisi sırtlan diyor. Şimdi evin yanına yerleştirecekleri makineye göre tespit edeceğiz. Akşam karanlık olduğu zaman geliyor. Köpek bağırıyor ama göremiyoruz. Büyükbaş hayvanlarım var. Korkudan onların yanından ayrılamıyoruz. Mecbur koruyacağız. Kıştan beri bu olay oluyor. Ormanlardan, yaylalardan gece iniyorlar ama nereden geldiğini göremiyoruz. Domuz kesinlikle değil, ben kendim de avcıyım. Avcı olduğum halde köpeklerimi kaybettim. Kendim korkmuyorum ama başkasına saldırır diye korkuyorum. Nöbet tutmayı düşünüyoruz. Arkadaşlarla buraya köpek bağlayacağız ve gece saat 01.00'den sabah 05.00'e kadar nöbet tutacağız." 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!