8. Kadir Has Ödülleri Sahiplerini Arıyor

Güncelleme Tarihi:

8. Kadir Has Ödülleri Sahiplerini Arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 13:28

Kadir Has Üniversitesi’nin kurucusu Türkiye’nin öncü hayırseverlerinden merhum Kadir Has adına 7 yıldır verilen başarı ödülleri, bu yıl kültür-sanat alanında “Sanatta Üstün Başarı Ödülü” ve “Gelecek Vadeden Sanatçı Ödülü” olarak iki kategoride veriliyor.

Haberin Devamı

Kadir Has Ödülleri, Türkiye’nin ulusal ve uluslararası düzeyde önemli başarılara imza atmış, toplumun gelişimine katkıda bulunmuş kişi ve kurumlarını tanıtmayı ve ödüllendirmeyi amaçlıyor.  Geçtiğimiz yıl “Üstün Başarı” ve “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı” olmak üzere iki kategoride verilen ödüller; bu yıl da “Sanatta Üstün Başarı Ödülü”  ve “Gelecek Vadeden Sanatçı Ödülü” kategorilerinde veriliyor.

Yedi yıldır verdikleri başarı ödülleriyle Türkiye ve Türk insanına hizmet eden, toplumun ilerlemesine katkı sağlayan kişi ve kurumlara bir anlamda teşekkürlerini sunduklarını belirten Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, bu sayede diğer kişi ve kurumları da teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kadir Has Ödülleri her yıl “bilim-eğitim ve kültür-sanat” alanlarından birisinde, ilgili yönerge çerçevesinde, başarılı çalışmaları sebebiyle bir veya birden fazla kişi ya da kuruma “Başarı Ödülü” olarak verilir. Kadir Has Ödülleri’ne adaylar kendileri başvurabilecekleri gibi başkaları tarafından aday gösterilebilirler.  Değerlendirme Kurulu da aday önerebilir.

Ödül beratı ve parasal ödülden oluşan Kadir Has Ödülleri için kültür-sanat alanlarında farklı dallarda gerçekleştirdikleri çalışmaları ile önemli başarılara imza atmış, ulusal /uluslararası tanınırlığa ulaşmış ya da bu potansiyeli bulunan adayların başvurması bekleniyor.

Sanatta Üstün Başarı Ödülü’ne 20.000 $ ve Berat, Gelecek Vadeden Sanatçı Ödülü’ne 10.000 $ ve Berat verilecek.  Kadir Has Ödülleri için başvuruların, T.C. Kadir Has Üniversitesi Genel Sekreterliği, Kadir Has Kampüsü, 34083 Cibali-İstanbul adresine 8 Mart 2012 gününe kadar yapılması gerekmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!