8 harfli sır

FİNALLERE gitmeyi, ikinci olmayı, maçı kazanmayı unutun..

Haberin Devamı

Sonucu önemsemeyin.. Sadece ilk yarıdaki futbolun bir analizini yapmaya çalışın..Rakip kalede 4 net fırsat yakalayan biziz.. Tek akında kalemizde golü bulan Almanlar.. Oyunda istediğini yapamayan, savunmada aksayan, 20.dakikada üç oyuncusunu birden ısınmaya yollayan Almanlar, Hamit’le, Selçuk’la, Burak’la, Arda’yla rakip kaleyi bunaltan biziz..
Bu analizi yaptıktan sonra devre arasında oyuncu değiştirir misiniz siz olsanız? Bunu yapsanız bile takımın beyni Selçuk mu olur çıkartacağınız oyuncu? Skorda geri düşmenize aldanıp yaptığınız bu hamleyle koca bir  ikinci yarının hakimiyetini rakibe vermenin anlamı nedir?
Futbol bumerang gibidir.. Hamlelerinizi yaparken yüreğinizi, beyninizi koyarsınız ortaya.. Futbolcu bunun farkındadır.. Korktuğunuzu anlar bazen.. Bazen korkusuzluğunuzdan etkilenir.. Bazen de taktik açıdan büyük  hata yaptığınızı anlayıp oyundan düşer.. Takımın yıldızı yorulur, kötü oynamaya başlar.. Onu çıkartma cesaretini gösterirsiniz ayağa kalkar.. Bir bumerang gibi döner oyuna.. Asılır sonuna kadar..

Haberin Devamı

Aragones tadını çıkarıyor

Almanya’yı yenmek çok önemli değil bizim için.. Önemli olan yenmeyi planlamak.. Planlı, programlı bir sistemle bir kez yenersek onları gerisi gelir.. Gelişigüzel futbolla sadece bir maç kazanıp kalırız..
Euro 2008’de Arena’nın yeri boş bir araziydi.. Şimdi Galatasaray’ın sahası.. O Galatsaray’ın teknik direktörü 3 yıl önce Milli Takım’ın başındaydı.. Milli Takım’ın çalıştırıcısı Hiddink, Rusya ile dördüncü oldu o turnuvada.. Şampiyon Aragones hayatının ödülünü kapıp Fenerbahçe’den  euro milyoneri olup ayrıldı, şimdi emekliliğnin tadını çıkarıyor..
Değişmeyen tek isim Löw.. İstikrar başka bir şey.. Bizim yabancı  olduğumuz, Almanlar’ın çok sevdiği bir olgu.. Sekiz harfin ötesinde..
Güven, sabır, çalışma ve daha bir sürü şey var içinde.. 50 bin kişinin önünde bizi 3 golle yenmeye yetecek bir sistemin en önemli halkası o..

Rakip kalede 4 net fırsat yakalayan biziz.. Tek akında kalemizde golü bulan Almanlar..

Yazarın Tüm Yazıları