8 bin kişiyi aşınca dışarıda kaldılar

Güncelleme Tarihi:

8 bin kişiyi aşınca dışarıda kaldılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 12:21

Frankfurt’un Bockenheim semtinde ilk kez düzenlenen Anadolu Kültür ve Ramazan Şöleni, büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

8 bin kişiyi aşınca dışarıda kaldılar

85 bin metrekare alanda gerçekleştirilen şölenin 8 bin olan ziyaretçi sınırını aştığını belirten yetkililer, sonradan gelenlere kapıları kapatmak zorunda kaldıklarını söylediler. Anadolu Kültür ve Ramazan Şöleni Genel Koordinatörü Yaşar Cimşit, anayurdun değerlerini yurtdışında da yaşatabilmek, toplum içinde varlığını devam ettirebilmek için düzenlendikleri şölene ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Şölen programı çerçevesinde düzenlenen iftar yemeğine sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle birlikte katılan Başkonsolos Burak Karartı, Ramazan’ın dini anlamının yanı sıra kültürel boyutuna da işaret ederek, etkinliklerin geliştirilerek devam etmesini istedi. Başkonsolos Karartı, şunları söyledi:

Haberin Devamı

KENDİMİZİ ÜLKEMİZDE HİSSETTİRDİ

“Ramazan’ın en güzel yanlarından biri, herkesi sofranın etrafında buluşturması. Ramazan, tuttuğumuz oruçlar nedeniyle dini anlamı olan bir ay. Bizim kültürümüzü de etkileyen bir yönü var. Hem kültürümüzün bir parçası olmuş hem de biz Ramazan’a farklı bir takım anlamlar katmışız. Türkler, Ramazan eğlenceleri, çadırları, panayırları vesilesiyle daha farklı bir boyuta taşımışlar. Ramazan ayının dini anlamının kültürel, geleneksel bir özelliği de var. Bu girişimde payı olanları, kültürümüzde böylesinde önemli yeri olan Ramazan’ı yaşatmak istedikleri için tebrik ediyorum. Ülkemizden uzak bir ortamda kendi geleneklerimizi yaşatmak, kendimizi ülkemizde, toplumumuzun içinde hissettiriyor. İnşallah ilerleyen senelerde daha da geliştirerek devam ettirmelerini diliyorum.”

8 bin kişiyi aşınca dışarıda kaldılar

YÖRESEL YEMEKLER SUNULDU

Frankfurt Türk Cami Dernekleri Çalıșma Birliği Koordinatörü Dr. Hüseyin Kurt da Almanya ile Türkiye ilişkilerindeki hassas döneme değindi. Kurt, “Frankfurt’ta kültürümüzü tanıtıcı, Ramazan’ı Anadolu’da yaşadığımız ortamı bizlere tekrar yaşattıkları için girişimcilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Şölende, Erzurum cağ kebabı, Urfa yemekleri, Maraş dondurması, Türk çay ve kahvesi gibi farklı yiyecek içecek sunumları ve tanıtım standlarının yanı sıra Hacivat-Karagöz orta oyunu, çocuklar için eğlence mekanları, 3 bin 500 kapasiteli araç parkı da bulunuyor.

 

BAKMADAN GEÇME!