8.5 milyon yıllık fosiller bulundu

Güncelleme Tarihi:

8.5 milyon yıllık fosiller bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 14:41

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Sevim Erol, Çankırı'da yürütülen Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi kazılarına ilişkin, "Burada 8.5 milyon yıl önce yaşamını devam ettirmiş olan pek çok canlıya ait fosil buluntuları ele geçiriyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi’nde bu sezon planlanan kazı çalışmaları sürüyor. DTCF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol başkanlığında yürütülen kazılar, bu yıl 15 öğrenci, 4 araştırma görevlisi ve 2 öğretim üyesiyle gerçekleştiriliyor.
17 yıldır devam eden kazı çalışmalarının bu yılki bölümüne 20 gün önce başladıklarını belirten Erol, bölgenin çok gizemli bir yapısı olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

8.5 milyon yıllık fosiller bulundu


SU SAMURU DA VAR

“Her geçen gün keyifle 'Yeni bir türe ulaşabilir miyiz' diye çalışıyoruz. Bugüne kadar bölgeden gergedangiller, filgiller, atların o dönemki türleri, etçillerden altı farklı türe ait fosil bulduk. Su samuru, oklu kirpi, domuz, gergedan, fil, zürafa, geyik, ceylan ve gergedangillerin atasını oluşturan çok iri bir hayvana ait fosillere rastladık."
Erol, kazı çalışmalarını 25 Ağustos'a kadar devam ettireceklerini, eylül ayının sonuna kadar da müze ve depo çalışmaları yürüteceklerini ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!