7'nci ifade: Öz'ün alınmasını ben istedim

Güncelleme Tarihi:

7nci ifade: Özün alınmasını ben istedim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 00:28

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan eski Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, Ankara Adliyesi’nde dün yedinci kez ifade verdi.

Haberin Devamı

Okur, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında koordinatör savcı olarak görev yapan eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün alınmasını kendisinin istediğini söyledi. Okur’a sorgusunda, 17-25 Aralık kumpasına dönük sorular da yöneltildi. FETÖ üyeliği iddiasını reddeden Okur’un özetle şöyle ifade verdiği öğrenildi:

2011’DE FARKINA VARDIM
“2011 Aralık’ta cemaatin tehlikeli gidişatının farkına vardım. 2012’de yaşanan MİT Müsteşarı krizinin Türkiye’yi uluslararası boyutta zor duruma soktuğunu gördüm. Cemaatçi üyelerin kararlarına muhalefet şerhi koydum. 17/25 Aralık’ta da cemaatçi savcıların kurduğu kumpasla dönemin bakanı ile birlikte mücadele ettik. MİT Müsteşarı Hakan Fidan krizinde de aynı şekilde Sayın Bakan’la birlikte mücadele verdik. HSYK Teftiş Kurulu’nda cemaatçi müfettişlerin hâkim ve savcılara yaptığı psikolojik baskının da hep karşısında oldum.”

Okur’a, 2010 anayasa değişikliği sonrası etkin pişmanlıktan yararlanıp serbest kalan eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici’nin 31 sayfalık yeni ifadesi ile o dönem cemaatle pazarlıkla seçildikleri öne sürülen 160 Yargıtay üyesinin durumu da soruldu. Okur’a çoğu tutuklu olan Yargıtay üyelerin isimleri tek tek verilerek, “Nerede görev yaparken seçildi? Cemaat listesinde var mıydı? Siz nasıl bilirdiniz” soruları yöneltildi.

Tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi’nden jandarma eşliğinde adliyeye yedinci kez getirilen Okur’un ifade işleminin pazartesi günü tamamlanabileceği öğrenildi. Okur, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından en uzun süreyle savcılara ifade veren sanık oldu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!