76 yaşında 65 dakika durakta beklenir mi

24.08.2012 günü saat 09.50’den 10.55’e kadar, Koru Mahallesi, Ankaralılar Caddesindeki otobüs durağında 76 yaşında birisi olarak 65 dakika otobüs bekledim.

Haberin Devamı

Benden daha fazla bekleyen de olabilir.
65 dakika sonra gelen otobüsün plakası 06 BM 3970 (08-140)’dır. Abartıp abartmadığımı bugün için değil başka günleri de sabah ve akşamın servislerini araştırsınlar ve bir de duraklardaki iş olsun diye konan tarifelere baksınlar.
20 dakika da bir otobüs var.
65 dakika sonra gelen otobüsün şöförüne “1 saati geçti kardeşim...” dediğimde iki kollarını açarak adeta “Ne yapayım” der gibi hal takındı.
Sayın Gökçek rekorlara doymadığını söylüyor. Bu konuyu da rekorlar listesine dahil etmesini istiyorum. Zaten kendisi de reklamlara doymuyor. Haftalık çıkarttığı bültenlere bakın kaç sayfasında kendisinin resimleri var.
Bayramın üçüncü günü TV konuşmasının reklamları da hala reklam panolarında...
Çok çok çok şeyler Gökçek hakkında yazılabilir ama hiçbir şeyin değişemeyeceğini biliyorum. Bu yazımı Gökçek’i şikayet için değil (kimi kime şikayet edeceksin) kendimi rahatlatmak için yazıyorum.
(Okurumuz, “bu yazımı bir solukta kızgınlıkla hemen yazdım. Siz daha düzgün şekle sokabilirsiniz” diyor; biz de “Hayır hiçbir yerine dokunmadık” diyoruz.)
N. GÜRCAN

Haberin Devamı



Bayram sonrası düşündüklerim

Bayramda Ankara sokaklarında daha bir başka dolaştım. EGO otobüsleri ücretsizmiş, duraktakilerden öğrendim.
Evet ücretsiz ama otobüs yok ki... Duraklar kalabalık vatandaş bir yere gidemiyor. Gidebilenler balık istifi otobüslerde ter içinde. Keşke ücret devam etse de normal yolculuklar yapılabilse.
EGO sözde ücretsiz taşıma ile yaptığı masrafı, seferleri kaldırarak telafi etmiş. İlginç.
Kızılay da namaz zamanlarında nereden geldiği belli olmayan çok yüksek oktavda ezan sesi... Beni rahatsız etmeyebilir belki ama bu kadar yüksek sese ne gerek var acaba, niye abartıyoruz?
Sokaklar boş ve çöpler her tarafta, kaldırılmamış ve sahipsiz hayvanlar tarafından dağıtılmış.
Demek bayramlarda insanlar çöp üretmemeli.
Ramazan boyunca ihtiyacı olanlara yemek amacıyla açılan çadırlar, acaba bayramda niye kapalı diye de düşündüm. İnsanların açlığı Ramazan bitince kesilmiyor ki... Keşke son kez karınlarını bayramda da doyurabilselerdi.
Bir çok caddede haksız olarak uygulanan ‘yol kenarı paralı otoparkları’ndaki görevliler yok. İnsanlar zaten hakları olan cadde kenarına parasız park edebilmenin keyfini çıkarıyor.
Bu arada Gaziantep’ten gelen o zalimane bomba haberi, arkadaşlar bu gibi katliamlar sizin hiçbir amacınıza hizmet etmez ki!.. Yapmayın ya asırlardır içiçe yaşadık, neyi paylaşamıyoruz.
Bakın sizi kandıranlar var; hem de çok kötü kandırıyorlar. Yapmayın, gelin birlikte olalım, terörden geçinen hainlerin ekmeğine yağ sürmeyelim.
İşte bayram da bitti, çöplerde olsa diğer eksikliklerde ama keşke böyle ölümler olmasa.
Ahmet Şükrü GÜRHAN

Haberin Devamı


Gürkan doğru söylüyor


Hürriyet’teki köşenizde eski milletvekili Uluç Gürkan’a ait yayımladığınız
‘araç muayene tezgahı’ konulu metni görünce bir iki cümle eklemekten kendimi alamadım.
Uzun zamandan beri kullandığım ve Karayolları Muayene İstasyonları’nda hiçbir sıkıntı yaratmayan şasi ve motor numaraları, 8 hane yerine 18 hane olacak diretmesiyle ruhsat değiştirme mecburiyetinde bırakıldım. Ruhsat değiştirme o kadar kolay değil, bir takım dernek ve vakıflardan bağışa dayalı belgeleri almanız ve sonra da ruhsat harcı yatırmanız gerekiyor.
Bu iş benim gibi 10 binlerce vasıtaya uygulandı ama nedeni hiçbir şekilde açıklanmadı.
İki sene sonra gittiğim muayene tekrarında en acemi teknisyenin bile kolayca bulmasını ve okumasını sağlamak için bizzat temizlediğim motor numarasına okunmuyor kaydı konuldu ve hafif kusurlu raporu verildi.
Bu muayene istasyonlarında muayene yaptırmak büyük bir sorun. Sözüm ona randevu alıp gidiyorsunuz. Randevunun hiçbir anlamı yok. Sıra beklemek, sisteme kayıt yaptırmak sonra yine muayene sırası beklemek en az üç saat alıyor. Her şeye rağmen birde sistem çökmesi yaşamazsanız kendinizi başarılı sayabilirsiniz. Bu değişikliklerle vatandaşa hangi kolaylık sağlandı anlamak mümkün değil.
Ayrıca güvenlik personeli de çok kaba, tabiri hoş karşılanırsa burunlarından kıl aldırmıyorlar.

Haberin Devamı

Hasan DOYRANLIOĞLU-Makina Y. Mühendisi


 

Ah Bağlıca...

 

Bağlıca'da oturuyorum. Ne yazık ki ulaşım sıkıntımız bulunmaktadır. Benim gibi Bağlıca’da oturan insanlarda şikayetçiler. Günde üç sefer yani sabah 7, öğlen 12 ve akşam 7 de otobüs gelmekte. Bu otobüsleri kaçırdığımız taktirde şehir merkezi de dahil olmak üzere hiç bir yere maalesef zamanında gidemiyoruz. Semtimize ait dolmuş ve otobüs hatları yoktur. Bağlıca sakinleri olarak ulaşımımızı rahatlatacak araç istiyoruz.
Diyar ÇİMEN

Yazarın Tüm Yazıları