76 kişiyi cinsel bunalımdan mı öldürdü

Güncelleme Tarihi:

76 kişiyi cinsel bunalımdan mı öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2011 00:00

Dünyada bireysel olarak en fazla insanı katleden kişi olarak tarihe geçen Norveçli saldırgan Anders Behring Breivik’in yaşamöyküsü onun cinsel açıdan büyük sarsıntılarla dolu bir hayat yaşadığını ortaya koydu.

Haberin Devamı

Breivik’in Şubat 1979’da Londra’da başladı. Babası Jens diplomattı. Anne-babası Breivik’in doğumundan bir yıl sonra ayrıldı. Oğluyla birlikte Oslo’ya dönen anne kısa süre sonra yeniden evlendi. Üvey babasını sevmeyen Breivik onu “Vaktinin çoğunu Taylandlı fahişelerle geçiren bir seks hayvanı” olarak niteliyordu. Nitekim annesi babasından kaptığı cinsel hastalık sonucu menenjite yakalandı ve zeka seviyesi 10 yaşındaki bir çocuğunkine geriledi. 40’tan fazla erkekle (Bunun en az 15’i erkek striptizciler) yatan kızkardeşi de klamidya denen cinsel hastalığa yakalandı. Breivik bu durumu günlüğünde, “Annem ve kızkardeşim bana ve aileme utanç getirdi” diye anlatıyor. Breivik, “Kızlar beni cazip buluyor. Ama operasyonu tehlikeye atmamak için onlardan uzak durmalıyım” diyor.

Haberin Devamı

OSLO'YU SARSAN PATLAMA ANI / WEB TV

İyi ki Müslüman çıkmadı

Mehmet Uzun (Ayakkabıcı): “Ben dükkanda çalışırken çok büyük bir patlama oldu ve iş yerimin camları kırıldı. Bazı arkadaşların düşen camlardan yaralandıklarını gördüm. Ben de yaralanmamak için tekrar dükkana girdim. İyi ki saldırgan bir Müslüman çıkmadı. Huzurumuz kaçardı. Çünkü patlamanın daha ilk gününde sokaklara çıkan aşırı sağcılar sokaklarda Türkleri ve diğer Müslüman gençleri dövdüler. Ama saldırganın Norveçli olduğu anlaşılınca herkes mum kesildi. Saldırganı ben de tanıyorum”.

Sabri Tokgür (Satıcı): “Patlama anında büyük bir pencere, çerçevesiyle birlikte tam yanı başıma düştü. Az kalsın yaralanıyordum. Hemen çadırın altına saklandım. Ben deprem oldu sandım. Norveçliler hemen ‘Bunu Pakistanlılar yapmıştır, Müslümanlar yapmıştır’ demeye başladı. Az kalsın dayak yiyecektik. Ama saldırganın Norveçli olduğu ortaya çıkınca da gelip özür dilediler. Başbakan Stoltenberg, bana gelir meyve alırken şakalaşır ve çok iyi davranır.”

Çiçekleri keşke iyi vesileler için satsaydık

Oslo’da hükümet binasına çok yakın olan Stortorget meydanındaki Oslo Katedrali ziyaretçi akınına uğruyor. Ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen Norveçliler ve ülkedeki turistler ölenlerin anısına katedral önüne çiçek koyuyor mum yakıyorlar. Satışlardan en çok nasibini alanlar ise Türkler. Hemen katedralin yanındaki çiçekçi Sezer Kayri ölenlerin anısına katedralin önüne kocaman bir zeytin ağacı koydu. Kayri, “Çiçekleri keşke daha iyi vesileler için satsaydık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!