76. Dursunbey Geleneksel Yağlı Güreşleri Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

76. Dursunbey Geleneksel Yağlı Güreşleri Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 16:49

DURSUNBEY GÜREŞLERİ BAŞLIYOR

Dursunbey Belediyesinin düzenlediği, Dursunbey Geleneksel Yağlı Pehlivan güreşlerinin 76.’sı bu yıl 14 Ağustos 2014 Cuma günü yapılacak.
Balıkesir Bölgesindeki en en köklü müsabakalarından biri olan ve her yıl Panayırın son günü yapılan Geleneksel Yağlı Pehlivan güreşleri, bu yıl 76. kez yapılacak. Her yıl Kırkpınarda güreşen ünlü pehlivanların katıldığı yağlı güreş müsabakalarına, bu yılda pehlivanların ilgisinin yüksek olması bekleniyor. Güreşlerde Kırkpanırın efsane ismi Ahmet Taşçı’nın da mücadele edecek. Bu yılın Kırkpınar şampiyonu Orhan Okulu, Şaban Yılmaz, Kadir Ergin, Hasan Tuna, Hamza Köseoğlu, Süleyman Aykırı, Ramazan Yarar, Hasan Zeybek, Abdullah Güngör, Salih Erinç, Faruk Akkoyun, Sarhat Balcı,Fevzi Çakır, Cengiz Zengin, Kağan Kaya, Ramazan Bircan gibi Kırkpınarda ün yapmış pehlivanların katılacağı güreşlerde dereceye giren pehlivanlara çeşitli miktarlarda para ödülleri verilecek.
Ağalığını Burhan Yıldız’ın yapacağı Geleneksel Dursunbey Yağlı Güreş karşılaşmalarında güreş severler sabah saatlerinden akşam saatlerine dek önemli karşılaşmaları izleme fırsatı bulacak. Ünlü Kırkpınar cazgırlarının da katılacağı güreşler bu yıl Kırkpınarı aratmayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!