75. Yıl Parkı'nda sona doğru

Güncelleme Tarihi:

75. Yıl Parkında sona doğru
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 11:29

İZMİR'de, Çiğli Belediyesi'nin Egekent girişinde projelendirdiği, bol yeşil ve sosyal donatı alanlarıyla dikkat çeken 75. Yıl Türk Dünyası Parkı yakında hizmete girecek. Yeşillendirme ve çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla hizmete girecek parkı, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan teknik ekiple beraber inceledi.

Haberin Devamı

Çiğli Egekent girişinde bulunan 75. Yıl Türk Dünyası Parkı yapım çalışmaları devam ediyor. 23 bin metrekarelik alanda yapılan proje, bölge halkının ihtiyacını giderecek pek çok donanıma sahip olacak. Park, çok sayıda kafe restoranları, amfi tiyatrosu, seyir kuleleri, şelale ve süs havuzlarıyla, semt sakinlerinin farklı taleplerine cevap verebilmesi ve özgün tasarımıyla dikkat çekiyor.

75. Yıl Parkında sona doğru

Eğimli bir arazi yapısına sahip olan parkın içinde bulunan restoran, kafeterya, idari bina ile spor binalarının kaba inşaatı ve dış cephe giydirmeleri tamamlandı. Proje kapsamında yer alan iki adet seyir kulesi, 8 metre yüksekliğindeki büyük şelale ve gölette suya hareket kazandıracak olan 37 adet fıskiyenin tesisat montajı tamamlandı. İstinat duvarları ile kafeterya binasına hizmet edecek olan, çatısı bahçe ve seyir terası şeklinde tasarlanan yarı kapalı otoparkın betonarme imalatları da tamamlandı. Yeşillendirme ve çevre düzenlemesinin tamamlanmasının ardından parkın birkaç ay içinde hizmete girmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

75. Yıl Parkında sona doğru

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, teknik ekiple birlikte projeyi sık sık yerinde denetliyor. Halkın hizmetine girmesi için ekipleri seferber ettiğini belirten Başkan Arslan, "Parkımızın son birkaç işi kaldı. Büyük yatırımları tamamladık. Yeşillendirme çalışmalarının tamamlanmasıyla parkımızı hizmete açacağız. Çiğli'ye kalıcı ve yararlı projeler yapmak istiyoruz. En çok ihtiyaç duyulan projelerden biri de çok donanımlı yeşil bir alan. Proje sayesinde, halkımız rahat bir nefes alacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!