71'lik atlet madalyaya doymuyor

Güncelleme Tarihi:

71lik atlet madalyaya doymuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2011 12:32

İlerleyen yaşına rağmen katıldığı yarışmalarda varış çizgisine ulaşmada ilk sırayı kimseye kaptırmayan Mersinli Veteran Milli Atlet Hasan Kınalı (71), 22 yılda onlarca madalya kazanmasına rağmen bununla yetinmeyip gözünü şimdi önümüzdeki ay Bulgaristan'da yapılacak Balkan Şampiyonası'na dikti.

Milli atlet, kazandığı 500'den fazla madalya ve kupayı sergilemek istiyor.

Bu yıl katıldığı 9 yarışta da ipi birincilikle göğüsleyen Kınalı, gelecek ay katılacağı Bulgaristan'daki Atletizm Balkan Şampiyonası'na gidebilmek için destek arıyor.

Hazırlıklarını yoğunlukla Ayvagediği beldesinde sürdüren ve camiada “Toros Ekspresi” lakabıyla tanınan Kınalı, Ankara'da ilköğretim okulu öğrencilerinin katıldığı atletizm yarışmalarında oğluna haksızlık yapıldığına inandığı için başladığı atletizmde 22 yılı geride bıraktı.

Bulgaristan'daki yarışa katılmak üzere destek arayışlarını sürdüren kınalı,  koşmaya başladığı günden bu yana imkanlar el verdiğince bütün yarış ve turnuvalara katıldığını söyledi.

Koşmayı bir yaşam tarzı haline getirdiğini vurgulayan Kınalı, şöyle konuştu:
“Bu yıl Trabzon Yarı Maratonu, Tarsus Yarı Maratonu, Bursa Osman Gazi Koşusu, Bursa Dağ Koşusu, Çanakkale Kurtuluş Koşusu, Uluslararası Bozcaada Yarı Maratonu, Adana Maratonu, Çayırova Yarı Maratonu ve son olarak Bursa Kazancı Koşusu'na katıldım. Hepsinde ipi birincilikle göğüsledim. Bugüne kadar sayısını bile hatırlamadığım sayıda yarışa katıldım. birçoğunda da madalya ve kupalar aldım. Zaman içerisinde çoğalan kupa ve madalyaları koyacak yer bulamayınca Zafer Çarşısı'nda şemsiye ve çaydanlık tamiri üzerine açtığım iş yerinde sergilemeye başladım. Gelen müşterilerden ilgi görmesi üzerine daha fazla madalya ve kupa getirdim. Eğer bir sponsor bulabilirsem 2013 Akdeniz Oyunları'nın yapılacağı kentimizde bu madalya ve kupalarımı sergileyerek hem koşmanın yaşının olmayacağını göstermek, hem de tecrübelerimi gençlerle paylaşmak istiyorum.”

500'DEN FAZLA MADALYA VE KUPA KAZANDI

Bugüne kadar 500'den fazla madalya ve kupa kazandığını, ancak elde ettiği başarılara karşın yeteri kadar ilgi görmediğinden yakınan Kınalı, “Şampiyona ve yarışmalara emekli maaşım ve iş yerinden az da olsa elde ettiğim gelirle katılabiliyorum. Bu da zaman zaman yetersiz kalıyor” diye konuştu.

Bu yıl katıldığı 9 yarışta da 70-74 yaş kategorisinde birinciliği kimseye kaptırmadığını anlatan Kınalı, gelecek ay Bulgaristan'ın Filibe kentinde düzenlenecek Veteranlar Atletizm Balkan Şampiyonası'na katılmak için hazırlıklarını sürdürdüğünü vurguladı.

Ancak yarışabilmek için desteğe ihtiyacı olduğuna işaret eden Kınalı, şunları kaydetti:
“Bulgaristan'da Eylül ayının başında düzenlenecek şampiyonaya katılacağım. İlk etapta bir çift maraton ayakkabısı, bir takım eşofman ve 650 lira gerekiyor. Bunu bulabilmek için girişimde bulunarak, birkaç yere başvurdum. Umarım bu konuda bana destek verirler ve Balkanlar'dan bir madalya ile dönme şansını yakalarım.”

En büyük hayalinin ise çok arzulamasına rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle katılamadığı Dünya Veteranlar Atletizm Şampiyonası olduğunu dile getiren Kınalı, bunu da bir gün gerçekleştireceğine inandığını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!