71 yıllık hayali canlandırdı

Güncelleme Tarihi:

71 yıllık hayali canlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2017 13:29

İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (La Liga) Arjantinli teknik adam Jorge Sampaoli yönetiminde Barcelona ve Real Madrid ile şampiyonluk yarışının içinde bulunan Sevilla, sergilediği performansla dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

La Liga’da iki dev kulübe rağmen Atletico Madrid’in 2013-2014 sezonunda Arjantinli çalıştırıcı Diego Simeone ile yaşadığı şampiyonluğun ardından bu kez de Sevilla, bir diğer Arjantinli teknik adam Jorge Sampaoli yönetiminde zirve mücadelesinin içinde yer alıyor.
Sezon öncesi Fransız ekibi Paris Saint-Germain’in (PSG) başına geçen Unai Emery’nin yerine göreve getirilen Sampaoli, üst üste 3 yıl UEFA Avrupa Ligi zaferi yaşayan Sevilla’yı, Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna çıkarıp La Liga’da iddialı konuma taşımayı başardı.

71 yıllık hayali canlandırdı
ŞİLİ’DE KENDİNİ GÖSTERDİ

Jorge Sampaoli, Şili’nin Universidad de Chile ve Şili Milli Takımı’nın başında elde ettiği başarılarla kendini ispatladı.   Universidad de Chile takımında 3 lig ve bir Sudamericana Kupası şampiyonlukları yaşayan Sampaoli, 4 yıl görev yaptığı Şili Milli Takımı’nda ise 2015’te Copa America zaferine ulaştı. Bu başarıların ardından Türk ekipleri dahil birçok takımla adı anılan 56 yaşındaki Sampaoli, sezon başında teknik direktörlüğünü üstlendiği Sevilla’yı oynattığı futbolla La Liga’nın şampiyonluk adayları arasına taşıdı. La Liga’nın büyük bütçeli takımları Barcelona ve Real Madrid ile kıyasıya bir rekabete giren Sevilla, 71 yıl sonra ikinci şampiyonluğunu hedefliyor.  
Tek şampiyonluğunu 1945-46 sezonunda yaşayan Endülüs ekibi, ligde bir maç eksiği olan lider Real Madrid’in bir puan gerisinde ikinci sırada bulunuyor. Ligde 19 haftada 42 puan toplayan Sevilla’nın bir puan gerisinde Barcelona ve yedişer puan arkasında Atletico Madrid ile Real Sociedad sıralanıyor.
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise H Grubu’nu İtalyan temsilcisi Juventus’un ardından ikinci sırada tamamlayan Sevilla, son 16 turunda İngiltere’nin Leicester City ekibiyle eşleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!