7000 bekçi alımı başvurusu ne zaman yapılacak? 2017 bekçi alımı şartları

Güncelleme Tarihi:

7000 bekçi alımı başvurusu ne zaman yapılacak 2017 bekçi alımı şartları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2017 09:24

7000 bekçi alımı için geri sayım başladı. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni KHK ile gerçekleştirilmesi planlanan 2017 bekçi alımı, çarşı ve mahallelerin güvenliğini sağlamak için gerçekleştirilecek. Türkiye'nin birçok ilinde gerçekleştirilecek olan 7000 bekçi alımı, valilikler aracılığıyla vatandaşlara bildirilecek. Peki, 7000 bekçi alımı başvurusu ne zaman yapılacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Geçtiğimiz aylarda yapılması planlanan 7000 bekçi alımı için ilk somut adım atıldı ve 690 sayılı KHK'da Emniyet için 7 bin bekçi kadrosu ihdası yapıldı. Yapılan açıklamaların ardından bekçi olmak için sıraya giren binlerce vatandaş, bekçi alımlarının hangi illerde yapılacağını merak etmeye başladılar. Peki, 7000 bekçi alımı ne zaman yapılacak? Hangi illerde alımlar başlayacak?

Olağanüstü hal kapsamında bazı düzenlemelerin yapılmasını içeren ve Resmi Gazetede yayımlanan 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çarşı ve mahalle bekçiliği için ilave 7 bin kadro ihdas edildi. 

7 bin yeni bekçi için kadro tahsisinin ardından valilikler vatandaşları internet siteleri üzerinden bilgilendirecek. Doğu Anadolu'daki illerin ardından ilk etapta Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illeri için bekçi alımı yapılacak.

Haberin Devamı

Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanan 690 sayılı KHK’yla gerçekleştirilen yapısal düzenlemelere göre; göçmen kaçakçılığı suçların işlenmesinde kullanılan araçlara el konulması uygulaması yeniden düzenlenerek, toplam yolcu sayısının göçmen olması ve aynı suçun işlenmesinde kullanılması halinde araca al koymanın önü açıldı.

Köy ve mahalle muhtarlarının görevlerine dayalı sigortalıklarına ilişkin sosyal güvenlik primlerinin il özel idareleri veya valiliğe bağlı yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları tarafından doğrudan Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenmesi; sosyal güvenlik primlerinin karşılığının her yıl İçişleri Bakanlığı bütçesine konulması ve yılı içinde söz konusu bütçeden il özel idare ve yatırım izleme koordinasyon başkanlıkları bütçelerine aktarılması öngörüldü.

7000 bekçi alımı başvurusu ne zaman yapılacak 2017 bekçi alımı şartları

Güvenlik korucularının sigorta primleri, valiliklerce ödenecek

Güvenlik korucularının ilgili primlerinin sigortalı ve işveren hissesinin tamamının valiliklerce ödenmesi hüküm altına alındı. Bununla birlikte sigortalılarla güvenlik korucuları arasında eşitliğin sağlanması amaçlandı.
Çarşı ve mahalle bekçiliği için ilave 7 bin kadro ihdas edildi. Bütçe kanunları ve diğer kanunlarla Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) tanınan mali muafiyet hükümleri Jandarma Genel Komutanlığı için de geçerli olacak.

Haberin Devamı

Bekçi alımı için şartlar neler?

İlanın yayımlandığı ilde en az bir senedir ikamet ediyor olmak
Boy - kilo belirlenmiş oranlarda olmak
Sağlık sorunu olmamak
Fiziğinde kusur olmamak
Lise mezunu olmak

Yukarıda ki şartlar genel olarak bekçi alımlarında aranmakta olan şartlar arasında yer almaktadır. 7 bin kişilik alım ilanının yakın zamanda yayımlanması beklenmekte olup ilanın duyurulmasının ardından detaylı bilgileri haberimizden edinebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!