700 bin yerli turiste bayram

Güncelleme Tarihi:

700 bin yerli turiste bayram
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 19:52

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanması sonrasında en çok mutlu olan kesim turizmciler. İç turizmde ciddi bir hareketlilik beklediklerini söyleyen sektör temsilcileri, “700 bine yakın kişinin tatile çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

RAMAZAN Bayramı’nda sonra, Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olarak açıklanması vatandaşlardan sonra en çok turizmcileri sevindirdi. 1 yıldan fazla süredir Suriye sınırındaki gelişmeler, ülke içinde ardı ardına patlayan bombalar, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimi ve özellikle yurtdışında Türkiye aleyhine yürütülen algı yönetimi faaliyetleri sebebiyle ağır kayıplar yaşayan turizmciler, uzun tatil sürecinin turizm sektörüne nefes aldıracağı görüşünde. Deniz, kum, güneş tatili için kurban bayramının son fırsat olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, 9 günlük tatil ile birlikte ‘yaz tatilinin uzatıldığı’ görüşünde.

KIBRIS VE ANTALYA

Rusya’dan charter uçuşlarla ilgili önceki gün gelen olumlu haberlerin ardından Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasının turizmcileri memnun ettiğini ifade eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, bu bayram döneminde 600-700 bin kişinin tatile çıkmasını beklediklerini söyledi. Kültür turlarına çok fazla ilgi beklediklerinin altını çizen Başaran Ulusoy, “Antalya ve Kıbrıs’ta deniz, kum, güneş tatili için ilk tercih edilen yerler arasında olacaktır. Bunların dışında Fethiye ve Bodrum’a da talep çok fazla” dedi.

Haberin Devamı

Tatil süresi resmi olarak açıklanmadan önce de insanların hazırlıklarını yaptığını dile getiren Ulusoy, “Bir kesim de tatil süresinin resmi olarak açıklanmasını bekliyordu. Önümüzdeki haftadan itibaren tatil için yapılan planlar hızlıca devreye alınacaktır. Zor bir dönemden geçen turizm sektörü, iç turizmde yaşanan hareketlilik sayesinde bir az olsun rahatlayabiliyor. Bayram tatillerinin sektöre çok büyük katkısı ouyor” diye konuştu.
9 günlük tatil süresince iyi bir katılım beklediklerini dile getiren Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, “Bu yıl iç pazarda yoğun bir hareketlilik var. Aslında iç pazarda böyle bir hareketlilik beklentimiz yoktu. Bu anlamda olumlu bir durum yaşanıyor.

DENİZ İÇİN SON FIRSAT

Darbe girişimi sorasında ise bir duraklama dönemi yaşanmıştı. Çünkü kamu personelinin izinleri iptal edilmişti. Ancak bu konudaki sıkıntılar çözülünce yeniden bir hareketlenme başlamıştı” dedi. Bayram döneminin deniz tatili için aslında son fırsat gibi olduğuna dikkat çeken Ayık, “Okullar açılıyor. Ayrıca yaz aylarının da son dönemlerindeyiz. Bu anlamda deniz tatili için çok fazla şans kalmadığın söyleyebiliriz. Gelen rezervasyonlar da gösteriyor ki kurban bayramı tatilinde bir çok insan sahillere inecek. Şu anki gidişat gayet iyi durumda. Gelen rezervasyonlar bunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÇEŞME’DE %100 DOLULUK BEKLENTİSİ

ÇEŞME Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, 9 günlük bayram tatilinde ilçedeki turistik tesislerin önemli bölümünün tamamen dolmasını beklediklerini söyledi. Öncel, “Bayrama kısa süre kala rezervasyonlarda artış vardı. Ancak asıl hareketlilik 9 gün kararının açıklanmasıyla başlayacak. Çeşme’deki tesislerimizde şu anda yüzde 70 civarında bir doluluğu yaşıyoruz. Kurban Bayramı’nda 9 günlük tatilin en az 4 günü yüzde 100 doluluğa ulaşacağımızı tahmin ediyorum” dedi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler de, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının doping etkisi yaptığını söyledi. İşler, “Tesislerde yüzde 100 doluluğa ulaşılacaktır” dedi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!