% 70 memnun

Güncelleme Tarihi:

% 70 memnun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2013 01:14

ADANA’nın Kozan ilçesinde İsmet Atlı Şehir Stadyumu önünde düzenlenen toplu açılış törenine katılan Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın oturduğu protokol tribünündeki koltukların altında, içinde gaz maskesi olduğunu gösteren 4 kutu dikkat çekti.

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP’yi ima ederek, “Biz hangi reformu yaptıysak birileri çıktı, ‘Türkiye elden gidiyor’ dedi. Papağan gibi aynı türküyü söylüyorlar ama onlar bir kez daha kaybedecek, Türkiye bir kez daha kazanacak” dedi. Millette yüzde 60-70 arası bir memnuniyet gördüğünü söyleyen Erdoğan, Adana’nın ilçeleri Kozan ve Ceyhan’da ortak açılışlar yaptı, özetle şunları söyledi:

BİZ FERHAT, SİZ ŞİRİN

“Biz Türkiye’ye, bu millete sevdalıyız. Tıpkı Ferhat Şirin gibi. Biz Ferhat, sizler Şirin’siniz. Evelallah, dağları dele dele geliyoruz. Önümüze duramıyorlar. İnanıyoruz, inandığımız için üstünüz. İnandığımız için bunları başarıyoruz. 76 milyona aynı şekilde bakıyoruz. Eşit hizmet götürüyoruz. Türkiye son 11 yılda ekonomisini ve demokrasisini güçlendirdi. Bundan sonra da ikisini at başı büyütecek. Güçlü bir Türkiye’yi güçlü demokrasi ile inşa edeceğiz. Kardeşliğimiz güç kazanacak.

Haberin Devamı

PAPAĞAN GİBİ AYNI TÜRKÜ

11 yıl boyunca hangi reformu yaptıysak birileri çıktı ‘Türkiye bölünüyor, parçalanıyor, zayıflıyor’ dedi. Milliyetçilik nerede? Bizde. Biz milletimizi daha çok seviyoruz. Güçlendirmek için adım atıyoruz. Aldatanlar hep milleti aldattılar. Ama sonunda aldandıklarını da görüyorlar. Her seferinde yanıldılar.

Demokratikleşme paketi yaptık, 28 madde. Türkiye’nin büyümesi lazım. Türkiye zincirlerinden, prangalardan kurtulması lazım dedik. Malum çevreler adeta papağan gibi aynı türküyü söylemeye, aynı masalı anlatmaya başladılar. Onlar bir kez daha yanılacak, kaybedecekler. Türkiye bir kez daha kazanacak.
m Reform paketi ile Türkiye gücüne güç katacak. Adım adım geleceğe ilerleyecek. Sizlerle istişare ederek hazırlardık. Kamuoyu araştırmaları yaptık. Sizin istemediğinizi istemeyiz, onaylamadığınızı onaylamayız. Bu paketin her maddesi 76 milyonun her bir ferdini memnun edecek niteliktedir. Bu paket 76 milyonun paketidir. Bazıları şunu söylüyor, ‘Bu paket ayrımcılıktır.’ Hâşâ, bunu nasıl derseniz? Biz, kimin ne dediğine değil, milletin ne dediğine bakarız.

İNANÇ İTİBARİYLE SAĞLAMIZ

Haberin Devamı

Milletim memnun, yüzde 60-70 arasında bir memnuniyet görüyoruz. Biz inancı itibariyle sağlam bir milletiz. Bizim dinimizde kavimler vardır ama kavimcilik yoktur. Kabilecilik yoktur. Ben Türk’ü de Kürt’ü de Laz’ı da Çerkez’i de herkesi severim. Yaradılanı yaradandan ötürü severim, onun için. Aramıza ayrılık tohumu atanlara bunu hatırlatın. Birliğimizi beraberliğimizi kimse bozamaz. Biz bir olacağız, hep beraber Türkiye olacağız. Reformları daha kardeşçe geleceğe taşıyacağız.”

Kızlarımı okutamadım

BİZİ çok engellediler, bariyerler önümüze koydular. Hamdolsun belli bir noktaya geldik. Bu ülkede başı örtülü yavrularımıza üniversitelerin kapısını kapattılar. Ancak şimdi açıldı. Bunlar bizim kızlarımız değil miydi? Sıkıntı yok. Sıkıntı ülkeyi yönetenlerdeydi. Okusun çocuklar, niye ayaklarına pranga vuruyorsun? Ben kendi kızlarımı ülkemin üniversitelerinde okutamadım. Yurtdışında okuttum. ABD, Avrupa’da okuyor, halkının yüzde 99 Müslüman olan Türkiye’de okuyamıyor. Bir de katsayı engeli çıkardılar. İmam hatipliler üniversiteye giremesin istiyorlardı. Şimdi katsayı da kalktı. Ama rahatsız olanlar var. Bunların hesabını soracak olan sizsiniz. Sandıkta soracaksınız. Demokrasinin güzel yanı bu zaten.

Haberin Devamı

Erdoğan protokolüne gaz maskesi

% 70 memnun

ADANA’nın Kozan ilçesinde İsmet Atlı Şehir Stadyumu önünde düzenlenen toplu açılış törenine katılan Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın oturduğu protokol tribünündeki koltukların altında, içinde gaz maskesi olduğunu gösteren
4 kutu dikkat çekti. Başbakan Erdoğan’ın ayrılmasından sonra o kutular güvenlik yetkilerince alınıp götürüldü. Protokol tribününde Erdoğan’ın koltuğuna sırt ağrısına karşı kullanılan minderlerden de konuldu. Kadın koruma polislerinden biri, Erdoğan ve eşinin oturacağı yerin sehpadaki su bardaklarının kirli olduğu gerekçesiyle değiştirilmesini istedi. Görevliler bardakları hızla değiştirdi. Bardakları değiştiren görevli, Erdoğan’ın belediye ziyareti sırasında da içeriye poşet içinde meyve götürdü. Başbakan Erdoğan, eşiyle birlikte meydandan ayrılırken, kalabalıktan bazı kişiler uzattığı elini öpmek istedi. Erdoğan, “Ben elimi öptürmem” diyerek vatandaşlarla ‘çak’ yaptı. Başbakan Erdoğan’a ulaşan 71 yaşındaki Nasif Kelebek, Pınarhisar Cezaevi çıkışında birlikte çektirdiği anı fotoğrafını göstererek bir süre sohbet etti. Başbakan Erdoğan, miting sonrası Kozan Belediyesi’ni ziyaret etti. Erdoğan, ardından helikopterle Ceyhan ilçesine geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!