GeriSeyahat 7 yıldızlı Boğaz sefası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
7 yıldızlı Boğaz sefası

7 yıldızlı Boğaz sefası

Önceleri balıkçı kayıklarından bozma teknelerle yapılan Boğaz turları, zamanla tenezzühler, sonra özel yatlar şimdi de ultra konforlu motoryatlar ve yelkenlilerle yapılmaya başlandı. Mutlaka avuç dolusu para sayıp satın almak, marina kirası, kaptan, miço maaşı ödemek şart değil. Milyonerler gibi turlamak istiyorum diyenlerin bu dilekleri günlük ya da saatlik kiralamayla da gerçekleşiyor.

Kirasını verince krallara layık tekneler geçici de olsa sizin. Patron sizsiniz. İstediğiniz yerde demir atıp yüzebilir, istediğiniz yerde durup yemek yiyebilirsiniz. “Boğaziçi’nde Mavi Yolculuk” konsepti ile pazarlanan bu turlar 24 saat hizmet veriyor. İster sevgiliniz, ister aileniz isterseniz arkadaş gruplarınız ile bu teknelerin keyfini sürmek mümkün. İçinde jakuzili kamara bile var. İşte İstanbul Boğazı’nın en avangart tekneleri:

TUREKSPRESS

Yine kişiye özel ama daha mütevazı

Biraz daha mütevazı bir tekne turu için de Turekspress 16-18 metrelik motoryatlarla özel turlar düzenliyor. Turlar sabah saat 09.00’da başlayıp akşamüstü 18.00’e kadar sürüyor. Kişi başı 150 lira. Açık büfe sabah kahvaltı, gün boyu sınırsız alkolsüz içecekler, çay-kahve ikramı var. Öğle yemeklerinde kuzu ve tavuk köfte, salata, pilav servis ediliyor. Teknede gün boyu DJ müzik yayını yapıyor. (535) 930 00 31. www.turekspres.com/yuzme.html

Q MARINE

Kulaklarda caz, damaklarda lezzet mehtap ve yıldızlar


Boğazın serin sularının bu yıl çift motorlu bir gulet konuğu var. Adı Q Marine Service Sparkle. İstanbul’un ünlü mekanı Q caz barın denizdeki versiyonu. 36 metre boyunda, 8 metre eninde büyük bir yelkenli. Bozburunlu Nail Usta tarafından 12 yıl bekletilmiş dut ağacından yapılmış. Ön güvertesinde barı, 70 kişilik yemek alanı, kıç tarafında 64 metrekarelik ahşap oturma alanı ve 20 kişilik yemek salonu var. Alt bölümde ise 2’si master olmak üzere 6 kamarası mevcut. Master kamaralarda hayalleri tamamlamak için jakuziler konmuş. Teknenin üzerinde bir de jet ski bulunuyor. Demirleme birlikte suya indiriliyor. Bu arada kıçtan takma motorlu şişme bot, misafirleri istedikleri kıyıdan tekneye taşıyor. Q Jazz Bar’ın sahibi ve Q Marine’in işletmecisi Mehmet Ali Açılmış “caz nameleriyle demir alıyoruz. Kulaklarda caz, damaklarda lezzetler, mehtap ve yıldızlarla seyir yapıyoruz” diyor. Caz geceleri limitsiz içkiyle kişi başı 60 Euro, yemek de olursa 95 Euro. Teknenin 4 saatlik bir Boğaz turu 3 bin Euro, günlük turlar 5 bin 500 Euro artı mazot. Yemek isteyenler içinde kişi başı 60-80 Euro arasında bir ücret alınıyor. Rezervasyon için telefon (539) 315 65 37 www.qmarineservice.com

MATİLDA

Erdoğan’ın Merkel’e Boğaz’ı gezdirdiği tekne

Sadece eğlence için özel olarak dizayn edilmiş beş yıldızlı otel konforundaki Matilda 41.5 metre boyunda. 10 buçuk nat hız yapıyor, yani Boğaz’ı boydan boya yaklaşık 1 saatte geçiyor. Başbakan Erdoğan’ın, Almanya Başbakan’ı Angela Merkel’i ağırladığı tekne işte bu. 170 kişilik. Kokteyl, düğün, toplantı gibi davetlerde kullanılıyor. Camlar buğulanmaz ve yansıtma yapmaz özellikte, panaromik. 90 metrekarelik özel dans pisti, biri açık diğeri kapalı bar ve salonu, DJ performans alanı, profesyonel ses ve ışık lazer sistemleri var. İçinde duş yapma olanağı bulunan soyunma, giyinme odalarının olduğu bir VIP Lounge da bulunuyor. Matilda, yine restoran ve Latilla ile birlikte deniz tutkunu işadamı Atilla Yalçın’a ait. Yatın üst bölümünde iki adet özel loca var. Çevresinde yine oturma alanı olan, el yapımı mobilya tasarımı ile seyir keyfi yaşanabilecek 75 metrekarelik bir başka alan bulunuyor. Alt bölümde sadece salondaki müşterilere hizmet eden bar alanı ile özel bir mekân yaratılmış. Yatın her köşesine ısıtma, soğutma ve hava temizleme özelliği olan klimalar, plazma TV’ler ve Uzakdoğu stilindeki aksesuarlar da yerleştirilmiş. Matilda Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda demirli. Akşamları 19.30-23.30 arasında 4 saati 2750 Euro. Gündüzleri 3 saati 2250, 7 saati 3500 Euro. Seçilen mönüye göre açık büfe kişi başına 50 Euro’dan başlıyor.
(216) 422 52 97. www.yatmatilda.com

NE KADAR SÜRÜYOR ROTASI NE?

Tekneler genellikle kiralayanın istediği rotayı izliyor. En çok istenen rota Boğaz’dan Karadeniz. Tekne yol aldıkca Bebek, Anadolu Hisarı, yalılar tarihi binalar bir film platosu gibi önünüzde duruyor. Gündüz gezilerinde denize girmek işin olmazsa olmazı. Bu nedenle tekne Poyrazköy’e yanaşıyor. Tam karşı ise Altınkum. Buralarda deniz temiz, deniz anası yok. Demirli teknelerin bazılarının üzerinde jet-ski’ler var. Bunları denize indirip dalgalarla oynaşıyorlar. Dileyen de içkisini yudumlayıp onları seyrediyor. Dönüşte Beykoz, Kandilli, Çengelköy derken tekne sizi aldığı iskeye yanaştırdığında kendinizi yeniden kentin keşmekeşi içinde buluyorsunuz.
False