7 yıl sonra gelen tecavüz itirafı

Güncelleme Tarihi:

7 yıl sonra gelen tecavüz itirafı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2015 09:30

Antalya'nın Korkuteli İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki Z.E., 11 yaşında yazıldığı tekvando kursunda başlayıp 3 farklı şahsın karıştığı cinsel istismar skandalını 7 yıl sonra mahkemeye taşıdı. Geçen yıl 19 Haziran’da evlenen Z.E., yaşadıklarını önce eşine anlattı. Eşinin talebi üzerine de Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na giderek 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Z.E.’nin iddiaları üzerine Antalya Cumhuriyet Savcısı Ali Nevzat Açıkgöz tarafından hazırlanan iddianame kabul edilerek, çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçlamasıyla Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İddianamede, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından hazırlanan ve içeriğinde “Ruh sağlığının bozulduğu anlaşılmıştır” görüşü yer alan rapor dikkat çekti.

'KREM SÜRECEĞİM'

Mahkeme Başkanı Şenol Demir’in yönettiği ilk duruşmada mağdur sıfatı ile ifade veren ve şu anda 18 yaşında olan Z.E.’nin anlattıkları kan dondurdu. Şahsına yönelik ilk cinsel saldırının 11 yaşında gerçekleştiğini anlatan Z.E., Korkuteli’nde tekvando kursu işleten antrenör Ş.H.’nin, “Vajinal bölgene ilaç süreceğim” bahanesiyle kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti. Z.E., mahkeme heyetine şunları anlattı:

Haberin Devamı

'GÖZÜMÜ BAĞLADI'

“Ş.H., temizlik bahanesi ile beni çağırıp salonda kimse yokken, ‘Vajinal bölgene krem sürmem gerekiyor’ dedi. Alt kısmımı kendim çıkardım. Sanık gözümü bir bez parçası ile bağladı. Bunu bana vücudumun daha iyi hareket etmesi, bacaklarımın açılması için yaptığını söyledi. Gözlerimi kapattıktan sonra vajinal bölgemden acı geldi.”

'ANNEN BABAN İNTİHAR EDER'

Gözümü açtığımda sanığın organını vajinal bölgeme soktuğunu gördüm. O sırada kanama oldu. Bu olaydan sonra sanık beni defalarca tehdit etti. Salona gelip küçük çocukları çalıştırmamı istedi ancak ben kabul etmedim. Bu olayı sadece komşumuz N.Ş.’ye anlatabildim. O da bana ‘Sakın anne babana anlatma üzülür, intihar eder seni de çocuk esirgeme kurumuna verirler’ deyince anlatmadım.”

'AİLEMDEN KORKTUM'

Olayı anlatmasından sonra komşusu N.Ş.’nin kendisini elle taciz etmeye başladığını söyleyen Z.E., “12 yaşındayken beni korkutarak ırzıma geçti. Bana ‘Sen 18 yaşına geldiğinde ben senin kızlık zarını diktirip başkası ile evlendireceğim. İlişkimiz sonra devam edecek, etmek zorunda’ diyordu. N.’yi şikâyet etmeme sebebim ailemden korkmamdır” diye konuştu.

'SENİ ÖLDÜRÜRÜM'

Bu süre içerisinde N.Ş’nin kendisiyle zorla ilişkiye girmeye devam ettiğini belirten Z.E., “Sonra N.Ş. vasıtası ile A.F.T. ile tanıştım. Babam baş ağrılarım nedeniyle beni Antalya’ya doktora gönderdiğinde A.F.T beni karşıladı. Sonra beni kızı ile sahile götürdü. Orada bira içtik, kızı da içti. 14 yaşımdaydım. İçkinin etkisi ile arabada başımdan geçenleri anlattım. O da bana, ‘Tıp gelişti korkmana gerek yok’ dedi. Karısı ve kızı Gürcistan’dayken beni eve götürdü orada birlikte olduk. Benimle evleneceğini söyledi. İlişkimizde bir kez zor kullandı. Ormanlık bir alana gittik. A.F.T. alkol ve uyuşturucu aldı. ‘Burada seni öldürürsem kimse bulamaz’ diyerek beni tehdit etti. Sonra evlendim eşime yaşadıklarımın hepsini anlattım. Ben sanıkların hepsinden şikâyetçiyim” dedi.

Haberin Devamı

'KENDİSİNİ TOKATLADIM'

Sanıklar savunmalarında şunları söyledi: Antrenör Ş.H. (41): “Korkuteli ilçesinde tekvando kursu işletiyorum. Ben hiçbir şekilde küçük çocukların antrenmanına girmedim. İsnat tarihleri itibariyle 8 yıl önce küçük çocukların antrenmanına Zeynep’in amcasının oğlu O.T. giriyordu. Salonumun kapısı halka açık, dışarıdan görülebilen oda ve bölmesi olmayan bir yerdir. İddiayı kesinlikle kabul etmiyorum. Hiçbir şekilde Z.’ye cinsel istismarda bulunmadım. Z.’nin disiplinsiz davranışları nedeniyle kendisini uyardım aynı davranışlar üzerine kendisini tokatladım ve kurstan gönderdim.”

'KENDİSİNDEN BÜYÜK KIZIM VAR'

Sanık A.F.T (44): “Ben Z’yi komşuları N.Ş. vasıtası ile tanıdım. Daha sonra N.Ş’nin isteği ile Z. ve ailesi ile ilgilenip kendisini doktora götürdüm. İşlemlerin uzaması üzerine kendilerini alıp evime götürdüm. İşlemler bitince de terminale götürüp bıraktım. Hiçbir şekilde mağdure ile başka bir ortamda yalnız bulunmam, kendisine cinsel istismarda bulunmamam söz konusu değildir. Benim kendisinden büyük kızım vardır.” Mahkeme heyeti yargılamanın 14 Mayıs’ta devam etmesine karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!