7 Ocak Kurtuluş etkinlikleri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

7 Ocak Kurtuluş etkinlikleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2017 14:20

7 Ocak Kurtuluş etkinlikleri başlıyor

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanacak.
Etkinlikler kapsamına Ziyaret Tepe'de dalgalandırılmak üzere Türk bayrağı, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından genç dağcılara teslim edildi. Başkan Kadir Kara’dan alınan bayrak, Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ODAK) üyeleri tarafından Ziyaret Tepe'de dalgalandırılacak. Türk Bayrağını öperek teslim ederken onur duyduğunu söyleyen Başkan Kara, "Rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımızı geleceğimizin teminatı olan gençlerimize teslim ettik. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bul yılki 7 Ocak haftası etkinliklerimizi temsili olarak bayrak teslimi ile başlatıyoruz. Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yıldönümünü coşkuyla kutlayacağız" dedi.
ODAK Başkanı Muhammet Doğan ise kurtuluş savaşının geçtiği bir bölge olan Mamure İlkokulunun üzerindeki su deposunda Cumartesi gece 'Şehitlere Saygı Nöbeti Kampı' yapacaklarını belirterek, "Pazar günü ise yaklaşık 12 kilometrelik bir yürüyüş ile halk arasında 'domuzlu dağ' olarak bilinen Anten Tepe'ye zirve tırmanışı yapacağız. Başkanımız Kadir Kara’dan aldığımız bayrağımızı bu zirvede dalgalandıracağız" diye konutu. Bayrak teslim töreninde ODAK Üyesi Yücel Erdoğan ve genç dağcılar da yer aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!