7 güne 7 tat...

Güncelleme Tarihi:

7 güne 7 tat...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Lezzet Dergisi, sofralarınız için harika önerilerle karşınızda. Deneyeceğiniz bu yeni tatların ne kadar pratik ve ekonomik olduğuna şaşıracaksınız.

Yoğurtlu patates

Malzemesi

850 gr yoğurt 1.5 su bardağı nohut 3-4 patates 500 gr kuşbaşı et 4 su bardağı su 4 kahve fincanı tereyağı nane, tuz

Hazırlanışı

Nohutları haşlayın. Bir tencerede yağın yarısını eritip eti kavurun. Üzerine su ve nohutu ekleyip kaynamaya bırakın. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp kaynayan nohutlu suyu ilave edin. Yoğurdu iyice çırpın, patatesler pişince yoğurdu karıştırarak patateslerin içine dökün. Kaynayana kadar karıştırın. Ayrı bir tavada kalan tereyağını eritip naneyi kavurun. Hazırladığınız yoğurtlu patateslerin üzerine gezdirerek dökün.

Arap tavası

Malzemesi

500 gr kıyma 3 soğan 3-4 patates 3-4 çarliston biber 5 kahve fincanı margarin 2 yemek kaşığı salça 3 domates karabiber, tuz

Hazırlanışı

Domates, patates ve biberi küp şeklinde doğrayın. Bir fırın tepsisine ilave edin. Soğanı kıyıp kıyma ve baharatlarla karıştırarak yoğurun. Avucunuzun içinde misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tepsideki sebzelerin üzerine dizin. Ayrı bir kapta yağı eritip salçayı kavurun. Bu karışıma tuz ekleyip tepsideki köftelerin üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Kölükaşı

Malzemesi

2.5 su bardağı kırmızı mercimek 1 su bardağı bulgur 2 soğan 5 kahve fincanı margarin 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı pulbiber, tuz

Hazırlanışı

Yıkanmış mercimeği bir tencerede tuz ve suyla pişmeye bırakın. Mercimek piştikten sonra bulguru ilave edip pişirmeye devam edin. Soğanı yemeklik doğrayın. Ayrı bir tavada yağı eritip soğanı pulbiberle kavurun. Pişen kölükaşına ekleyip karıştırın.

Mıkla

Malzemesi 500 gr yoğurt 6 yumurta 3 kahve fincanı tereyağı 1 baş sarmısak 1 dal maydanoz tuz, karabiber

Hazırlanışı Sarmısağı dövüp yoğurtla karıştırın. Tavada tereyağını eritip yumurtaları ekleyin. Yumurtalar pişince sarmısaklı yoğurda ilave edin. Maydanozla süsleyip pulbiber serperek servis yapın.

Sarma kadayıf

Malzemesi

2 yufka 500 gr kadayıf 250 gr fıstık içi tarçın

Şerbet malzemesi

2 su bardağı şeker 2 su bardağı su

Hazırlanışı

Yufkaları sekizer parçaya bölün. İki parçayı üst üste yerleştirip arasına tel kadayıf ve fıstık içi ilave ederek sarma şeklinde sarın. Sarma kadayıfları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 15 derecedeki fırında pişirin. Ayrı bir kapta su ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlayın. Sıcak sarmalara gezdirerek dökün. Üzerine tarçın serpip servis yapın.

Yoğurtlu kebap

Malzemesi

600 gr kıyma 800 gr yoğurt 6 pide ekmek 4 kahve fincanı tereyağı 1 sarmısak 4-5 dal maydanoz karabiber, tuz

Hazırlanışı

Tavada tereyağını eritip kıymayı kavurun. İçine dövülmüş sarmısağı ve baharatları ekleyip karıştırın. Bir tepsiye pide ekmekleri küp şeklinde doğrayıp yerleştirin. Üzerine yoğurdu ekmekleri örtecek şekilde yayın. Kıymalı karışımı da yoğurdu kapatacak şekilde ekleyin. Kebabın üzerini maydanozla süsleyin ve servis yapın.

Peynirli pide

Malzemesi

400 gr beyazpeynir 1 demet maydanoz 4 yufka 3 domates 5-6 sivri biber 3 yumurta 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt 3 domates

Hazırlanışı

Maydanozu kıyıp peynirle karıştırın. Domatesi dilimleyip sivri biberleri ikiye kesin. Ayrı bir kapta iki yumurtayı, sıvıyağ ve yoğurdu karıştırın. Yufkaları sekizer parçaya bölün, iki parçayı üst üste getirip üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Peynirli maydanoz ilave edip sarın. Ortasını bıçakla yarıp domates dilimi ve sivribiber yerleştirin. Hazırladığınız peynirli pideleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan bir yumurtayı çırpın ve tepsideki pidelerin üzerine sürün, 150 derece ısıtılmış fırında pişirin.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!