7 BİN KİŞİ CITYSCAPE TURKEY’DEYDİ

Güncelleme Tarihi:

7 BİN KİŞİ CITYSCAPE TURKEY’DEYDİ
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 16:38

TÜRKİYE’DE İLK KEZ GERÇEKLEŞEN GAYRİMENKUL FUARI CITYSCAPE TURKEY’E İLGİ BÜYÜKTÜ

                            

7 BİN KİŞİ CITYSCAPE TURKEY’DEYDİ
                 
7 BİN KİŞİ CITYSCAPE TURKEY’DEYDİ
    
        
7 BİN KİŞİ CITYSCAPE TURKEY’DEYDİ
           
7 BİN KİŞİ CITYSCAPE TURKEY’DEYDİ
          
7 BİN KİŞİ CITYSCAPE TURKEY’DEYDİ

    
 
                       
7 BİN KİŞİ CITYSCAPE TURKEY’DEYDİ
                 
7 BİN KİŞİ CITYSCAPE TURKEY’DEYDİ

Gayrimenkul sektörünün küresel çapta en geniş kapsamlı organizasyonlarından Cityscape, İstanbul’daki ilk fuarında şov yaptı. Dünya çapında öncü gayrimenkul fuarlarından olan Cityscape, Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai, Abu Dabi), Mısır, Katar, Güney Kore, Kuveyt ve Suudi Arabistan’dan sonra İstanbul’a taşıdığı etkinlik yoğun ilgi gördü. 24-26 Mart tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkez’inde gerçekleşen fuarı 3 günde 7 bin 612 kişi ziyaret etti.

Fuar kurumsal ve bireysel yabancı yatırımcıların yanında, yerli konut alıcılarının akınına uğradı. 12’si uluslararası toplam 67 şirket onlarca projeyi tek çatı altında tanıttı. Projeleri bir arada görme imkânı bulan konut alıcıları, birçok firmanın sade görme imkânı bulan konut alıcıları, birçok firmanın sadece fuara özel indirimlerinden de yararlandı. Gayrimenkul şirketleri fuar boyunca yüzde 20’ye varan indirim yaptı ve ödeme kolaylıkları sağladı. Cityscape Grup Direktörü Molman, “Türkiye’de ilk etkinliğimiz olmasına rağmen, beklentilerin üzerinde katılım sağlandı. Cityscape olarak, 14 yılda onlarca gayrimenkul fuarı düzenledik. Cityscape Turkey, ilk etkinlikte büyük bir başarıya imza attı. Çok etkili ve başarılı bir organizasyon oldu. Cityscape Turkey büyüyerek yoluna devam edecek” diye konuştu.

Cityscape’i Türkiye’ye taşıyan ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, fuarla ilgili tüm paydaşların yüzünün güldüğünü vurgulayarak şöyle konuştu: “Kurumsal yatırımcılar da, bireysel konut alıcıları da, proje sahipleri de Cityscape Turkey’den son derece mutlu ayrılıyor. Bu başarının neticesinde gelecek yıl çok daha geniş katılımlı bir Cityscape Turkey organizasyonu için şimdiden hazırlıklara başladık.”

54 ülkeden yabancı yatırımcının katıldığı fuarda özellikle Körfezli yatırımcılar ilgi gösterdi. Fuara katılan şirketler stantlarda ön bilgi verdikten sonra, ilgilenen ziyaretçileri proje alanına da götürdü. Fuar önünde özel araçlarını bekleten şirketler projeleri yerinde görme şansı da sağladı. Bu sayede fuarda sıcak satış da yapıldı.

• Fuarı Ziyaret Eden Kişi Sayısı: 7.612
• Fuara Katılan Yabancı Yatırımcı: 713
• Fuara Katılan Şirket Sayısı: 67
• Ziyaretçi Ülke Sayısı: 54
• Fuar Alanı Büyüklüğü: 7 bin m2

HÜRRİYET YERLİ VE YABANCI YATIRIMCILARI BULUŞTURDU
Hürriyet, İstanbul’da gerçekleşen gayrimenkul fuarı Cityscape’de yatırımcıları bir araya getirdi. ‘Why invest in Turkey’ (Neden Türkiye’ye yatırım yapılmalı?) konulu panelde Türkiye’ye yatırımın avantajları anlatıldı. Terörün uluslararası bir sorun olduğunu ve yatırıma engel olmayacağını belirten uzmanlar Türkiye’nin yatırım için doğru adres olduğunu söyledi.

AĞAOĞLU: 100 MİLYON DOLARLIK SATIŞ YAPTI
İstanbul’da ilk kez düzenlenen Cityscape Turkey fuarında yerini alan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, fuarda beklediklerinin üzerinde ilgi ile karşılaştıklarını dile getirdi. Fuarda yaptıkları satış ve kurdukları ilişkiden memnun olduklarını dile getiren Ali Ağaoğlu, “100 milyon dolarlık satış hedefini tutturduk. Özellikle yabancı yatırımcılar açısından Türkiye’ye olan güvenin devam ettiğini görmek bizi sevindirdi. Projelerimizi yatırımcılara hem anlattık hem de yerinde görmelerini sağladık. Fuar belki çok kalabalık değildi ama katılımcılar çok nitelikliydi. İstanbul’a yatırım kararı ile geldiklerini gördük. Kendileriyle özel programlarda da vakit geçirdik ve Türkiye’ye inandıklarını defalarca söylediler. Bu da bizim için moral kaynağı oldu” dedi.

Ağaoğlu Bakırköy’de bulunan Central Park projesinin lansmanını fuardan bir gün önce yaptıklarını belirterek, “Yerli ve yabancı müşterilerimizin talebi ağırlıklı olarak Bakırköy’deki Ağaoğlu Central Park projesine oldu. Fuar süresince aldığımız talebin yüzde 30’u da Maslak 1453 ofis bloku ile ilgiliydi. Bizim için sıcak satış yaptığımız bir fuar oldu. Cityscape’i İstanbul’a getirmenin ne kadar isabetli olduğunu anlamış olduk” dedi.

1 milyar 200 milyon dolar hasılat beklenen Ağaoğlu Central Park projesi İstanbul Bakırköy’de konumlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ve tamamlandığında 1 milyon metrekare büyüklüğe ulaşacak İstanbul’un şehir parkına komşu olan Ağaoğlu Central Park kolay ulaşım imkânlarıyla öne çıkıyor. New York mimarisinden esinlenilerek inşa edilen Ağaoğlu Central Park, çevre dostu yeşil binalara verilen Leed Gold Sertifikası adayı. 73 bin 600 metrekarelik brüt alan üzerinde toplamda 1155 konut ve 12 villadan oluşan projede 1+1’den 6+1’e kadar farklı seçenekler yer alıyor. Projede ortalama metrekare fiyatının 6 bin 800 dolar olduğunu ve dolar kurunu 2,80’e sabitlediklerini paylaşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı, “Yüzde 10 peşin ve yüzde 70 banka kredisi kullanımında yüzde 20’si faizsiz olarak 24 ay sonraya yani teslim zamanı almış oluyoruz. Bu ödeme kampanya süresince geçerli. Dolar kurunu ise 2,80’e sabitlediğimizi tekrar hatırlatmak isterim. İkinci ödeme seçeneğimiz ise her zaman kullandığımız; yüzde 25 peşin altı ayda bir yüzde 25 ara ödemeli. Son alternatif ise yüzde 50’si peşin kalan 24 ay taksitle” dedi.

DKY İNŞAAT: ÖNCE YABANCIYA TANITTI
DKY İnşaat, 410 milyon TL’ye mal olacak projelerini Cityscape’de tanıttı. Kartal’da inşa edeceği ‘DKY Sahil’ projesinin maketini ilk kez bu fuarda sergileyen şirket, Erenköy, Suadiye ve Göztepe’de yer alacak projelerinin detaylarını da ilk defa yatırımcılarla paylaştı.

DKY İnşaat, İstanbul’dadüzenlenen CityscapeTurkey’de yeni projeleri ve konseptlerini tanıttı. 410 milyon liraya mal olacak projesini önce fuarda tanıttıklarını belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, 2016 yılına iddialı girdiklerini söyledi. ‘DKY Cadde’ markası ile şehrin merkezi lokasyonlarında proje geliştireceklerini ifade eden Ali Dumankaya, inşasına başladıkları ‘Cadde’ projelerinin 2 yıl içinde şehrin en işlek caddelerinde yer almaya başlayacağını belirtti. Dumankaya, ‘DKY Cadde’ projeleri hakkında şu detayları verdi: “DKY Cadde Erenköy 86, DKY Cadde Suadiye 12 ve DKY Cadde Göztepe 05 olmak üzere 3 yeni DKY Cadde projesine başladık. Cadde projelerini yaklaşık 217 milyon TL olacak yatırımla inşa edeceğiz. Projelerimiz 8 bin 500 TL’den başlayan metrekare fiyatlarıyla satışa sunuldu. Şehrin en prestijli caddelerine, yeme içme mekânlarına ve alışveriş merkezlerine yürüme mesafesindeki lokasyonlarda projelerimiz yükselmeye devam ediyor. Erenköy ve Suadiye projelerimiz Aralık 2016’da Göztepe projemiz ise 2017 Aralık ayında teslim edilecek.”

Kartal’da hayata geçirecekleri DKY Sahil projesini ilk defa bu fuarda yatırımcılarla buluşturduklarını aktaran Dumankaya, “DKY Sahil projesinin gerçekleştirileceği alanda kentsel dönüşüm çalışmalarına başladık. Kartal’ın sahil kesiminde 33 bin metrekare alan üzerine 194 milyon TL yatırımla, 138 konutluk proje inşa edeceğiz” dedi. Projede metrekare fiyatlarının 9 bin 500 TL’den başlayacağını belirten Dumankaya, “DKY Sahil, geniş dairelerden oluşan aile konseptli bir proje olacak. Projede Prens Adaları ve deniz manzaralı daireler bulunuyor. Yeşil alanları, yüzme havuzu, çocuk parkları ile yüksek standartları uygun fiyatlarla sunacak. DKY Sahil metroya, bölgedeki AVM’lere ve Sabiha Gökçen Havaalanı’na yakınlığı ile öne çıkacak” diye konuştu.

DKY İnşaat’ın DKY Kartal, DKY ON, DKY Sahil ve 3 Cadde projesi, Cityscape Turkey fuarında Körfez ve Türk yatırımcısının beğenisini topladı. DKY İnşaat, fuar boyunca 25 daire satarak 28 milyon liralık ciro elde etti. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Cityscape Turkey fuarının çok faydalı geçtiğini belirterek, fuarın her yıl tekrarlanması istediklerini söyledi. Ali Dumankaya, fuarda gerçekleştirdikleri satışlar hakkında şu bilgileri verdi: “Fuarda 60 yatırımcı ile görüştük. DKY Kartal projemizde 15 konut 15 milyon TL, DKY ON projemizde 5 konut 3 milyon TL, DKY Sahil projesinde 5 konut 10 milyon TL’lik satış gerçekleştirdik. Toplamda 28 milyon liralık satış cirosu elde ettik” dedi. Ali Dumankaya, fuarda ayrıca 2 yeni projesi için yabancı yatırımcılarla işbirliği yapma konusunda görüştüklerini söyledi.

KUZU GRUP: YABANCIYA YERİNDE SATIŞ
Gayrimenkul sektörü için önemli platformlardan biri olan Cityscape Fuarı, bu yıl Türkiye’de, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Yerli ve yabancı yatırımcılarla gayrimenkul geliştirme sektörüne yön veren firmaları bir araya getiren fuarın en önemli katılımcıları arasında yer alan Türkiye, bu kez yaptığı ev sahipliği ile yabancı yatırımcının merceği altına girdi. Fuara, İstanbul Ataköy’deki SeaPearl konut projesi ile katılan Kuzu Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Türkiye’ye ilk kez gelen Cityscape’in, bireysel ve kurumsal gayrimenkul yatırımcıları için önemli fırsatlar yaratırken Türkiye ekonomisine ve sektöre büyük katkı sağladığını söyledi. Arap yatırımcıların taleplerini oldukça iyi analiz ettiklerini ifade eden Kuzu, “Geçmiş dönemlerde de Arap yatırımcılar ile çalıştık. Arap yatırımcılar deniz kenarlarını çok seviyorlar, gayrimenkul yatırımlarında da sahil şeridi ve havaalanı yakınlarını tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.

Fuarın ilk iki gününde toplamda 6 daire ile 24 milyon dolarlık satış gerçekleştirdiklerini ifade eden Özen Kuzu, “Yıllardır farklı ülkelerde düzenlenen Cityscape’in bu yıl İstanbul’da yapılmasından son derece memnunuz. Türk inşaat sektörü olarak her yıl yakından takip ettiğimiz ve her seferinde büyük bir ilgiyle karşılandığımız fuara bu kez ev sahipliği yapıyoruz. Kendi projemizin yanı sıra Türkiye ve İstanbul’un tanıtımı konusunda da önemli bir organizasyon olan Cityscape Turkey ile yabancı yatırımcı bu kez projeleri yerinde görme fırsatı yakalamış oldu. 2012 yılında yeniden düzenlenen mütekabiliyet kanunuyla birlikte ülkemizdeki yabancı yatırımcı sayısının ciddi biçimde arttığını görüyoruz. Fuarın ülkemizde düzenlenmesi de bu anlamda yatırımcılar için önemli bir fırsat oldu” diye konuştu. Kuzu, SeaPearl Ataköy’ün ilk etabında satışların yüzde 40’ını tamamladıklarını, bu oranın yüzde 20’sini yabancılara sattıklarını sözlerine ekledi.

Kuzu Grup imzası ile inşa edilen SeaPearl projesinde inşaat ve satışlar sürüyor. SeaPearl Ataköy’ü, yaklaşık 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değeriyle 2 etap halinde hayata geçirdiklerini söyleyen Özen Kuzu, 217 bin metrekare inşaat alanına, 6 bin 185 metrekare gölet alanına, 33 bin metrekare de yeşil alan ve yürüyüş yollarına sahip olan 1. Etap projede metrekare birim fiyatları ortalama 7 bin 200 dolardan başladığını dile getirdi. İlk etabında teslimlerin Temmuz 2017 tarihinde yapılmasının planlandığını dile getiren Kuzu, “20 katlı 4 blokta 631 üniteden meydana gelen ilk etapta, alanları 88 ila 398 metrekare arasında değişen 1+1’den 4.5+1’e kadar farklılık gösteren konut tipleri yer alıyor. SeaPearl Ataköy, gerek konumu, gerek ayrıcalıklarla dolu sosyal alanları gerekse lüksü yeniden yorumlayan mimarisi ile İstanbul’un mega projesi unvanına sahip. SeaPearl Ataköy’de her bloğun kullanımına özel 150 ila 200 metrekare arasında değişen fitness salonları, yoga salonları, dinlenme alanları ve bunların yanı sıra çocuk oyun alanları, yürüyüş ve koşu yolları, tenis kortu, streetball sahası, yaya yolları, biyolojik gölet, seyir adası, barok tarzı peyzaj alanı yer alıyor” dedi. Kuzu, şu sıra oldukça yoğun bir dönemden geçtiklerinin de altını çizerek, “SeaPearl Ataköy projemizde yer alan otel birimimizin işletilmesiyle ilgili bölgeye ve şehre değer katacak bir marka ile anlaşma sağladık. Önümüzdeki dönemde ortak bir basın lansmanı ile detayları paylaşacağız” diye konuştu.


METROPOL İSTANBUL: ARAPLARIN GÖZÜ ATAŞEHİR’DE
TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO güvencesiyle, Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi tarafından İstanbul Ataşehir’de inşa edilen Metropol İstanbul projesi, gayrimenkul ve emlak sektörünün uluslararası anlamda önemli fuarlarından Cityscape Türkiye’de dikkat çekti. Satışa sunulan yaklaşık 30 bin metrekarelik 3 blok yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekti. Fuarın ilk gününde Suudi Arabistan merkezli Al-Maslak Grubu ile 35 milyon TL tutarında satış anlaşması gerçekleştirildi. Al-Maslak Grubu anakuleden yaklaşık 3 bin metrekarelik 2 kat satın aldı. Fuar süresince yerli ve yabancı yatırımcıların ilgini çeken proje kapsamında ayrıca bir Türk yatırım firmasıyla yaklaşık 200 milyon liralık ofis bloğu için de görüşmeler devam ediyor.

Projedeki ofis bloklarını fuarda görücüye çıkardıklarını söyleyen Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, “Dubai, Londra, Hong Kong, Milano ve Singapur’da yer alan moda ve finans merkezlerinin en dikkat çeken özelliklerini göz önünde bulundurarak; özgün Metropol İstanbul projemizi tasarlayıp, inşa etmekten büyük gurur duyuyoruz. İstanbul ve Ataşehir’e yeni bir soluk getirecek projemizin ofis bloklarının satışa sunumunu Cityscape Türkiye’de başlattık. Fuarda yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören ticari ofislerimize taleplerin devam edeceğini öngörüyoruz” diye konuştu. Bu yıl ilk kez İstanbul’da düzenlenen Cityscape Turkey fuarının Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri haline gelen gayrimenkul sektörünün uluslararası alandaki tanıtımı açısından çok değerli bir fırsat olduğunu belirten Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Erdinç Varlıbaş ise şunları söyledi: “Projemizin ofislerini satışa sunmaya başladığımız fuar boyunca, yerli ve yabancı pek çok yatırımcı ile bir araya gelerek; İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ne komşu olmanın tüm avantajlarını sunan projemizi yakından tanıttık. Diğer yandan, Metropol İstanbul AVM kiralamasını yapan Alman Bilfinger firmasının verdiği bilgiye göre, AVM’miz de çok büyük ilgi görüyor ve bu kapsamda markalardan şu ana kadar 2 kat talep toplandı.” Metropol İstanbul’da teslimlerin bu yılmyapılması bekleniyor.

Metropol İstanbul’un Ataşehir’de İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ne komşu bir konumda olduğuna dikkat çeken şirket yetkilileri, “Toplam 756 bin metrekare büyüklüğünde bir alana yayılan Metropol İstanbul, kule, rezidans ve ofis bölümleri ile dünyanın önde gelen moda markalarını buluşturmaya hazırlanırken; alışveriş alanları ve sunduğu sosyal imkânlar ile de adından sıkça söz ettirecek. Metropol İstanbul’un ilk kez Cityscape Türkiye’de satışa sunulan ticari ofisleri; iş yaşamını sosyal yaşam alanlarıyla bütünleştirerek; kültür-sanat, spor ya da alışveriş için zaman bulamadığından şikayet eden, kesintisiz bir yaşam özlemi duyan profesyoneller için sıra dışı bir deneyim vaad ediyor. Proje, dünyaca ünlü moda markalarını yaklaşık 420 metre uzunluğundaki caddesi Catwalk’ta buluşturuyor. Catwalk caddesi İstanbul’un en görkemli ve prestijli alışveriş noktası olma iddiasını taşıyor. Tasarımı birçok uluslararası başarı ve ödüle sahip RMJM’ye ait Metropol İstanbul, projenin mühendislik danışmanı HYDER’in çalışmaları neticesinde sadece Ataşehir’in değil Avrupa’nın da yüksek ve sıra dışı yapılarından biri olacak” diye konuştu.

NUROL GYO: 3 PROJESİNİ TANITTI
Cityscape Turkey 2016, gayrimenkul geliştiricilerini, mimarları, özel konut alıcılarını, emlak danışmanlarını tek bir çatı altında buluşturdu. İstanbul’da gayrimenkul projeleri geliştiren Nurol GYO, Mecidiyeköy, Basın Ekspres ve Seyrantepe’de gerçekleştirdiği Nurol Tower, Nurol Park ve Nurol Life projeleriyle İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda yerini aldı. Fuar katılımcılarına projedeki hayatı deneyimlene şansı sunduklarını belirten yetkililer, “Nurol GYO standında katılımcılar bir rezidansın tüm ayrıcalıklarını, heyecan verici detaylarla buluşturan Nurol Life projesinden bir yaşam alanını deneyimleme şansı buldu. Özel olarak tasarlanan bu bölümde Nurol Life’ın eşsiz atmosferini ve 4 metre tavan yüksekliğinin konforu yaşatıldı” dedi.

Nurol GYO’nun hayata geçirdiği Nurol Life projesi, proje sakinlerine sağlayacağı hizmetlerle öne çıkmayı amaçlıyor. Projede ‘Practical Luxury’ konsepti ile hayatı kolaylaştıran ayrıcalıkların ev sahiplerine sunulması hedefleniyor. İstanbul Seyratepe’de konumlanan Nurol Life, Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprülerine yakınlığı ile öne çıkıyor. Türk Telekom Arena’nın yanı başında yükselen proje, metroya yürüme mesafesinde bulunuyor. Nurol GYO’nun Nurol Tower projesi, ofis kavramı ile rezidans konforunu, Mecidiyeköy’de tek bir çatı altında buluşturuyor. Yeni Adalet Sarayı’nın karşısında Çağlayan Meydanı’na komşu olan Nurol Tower, yol avantajıyla da ön plana çıkıyor. E5 cepheli konumu, çevreyolu ve boğaz köprüsü bağlantılarına hemen ulaşılabilirliği, metro ve metrobüs durağına yakınlığı, ulaşımda önemli bir kolaylık sağlıyor. İstanbul’un yeni Maslak’ı olarak gösterilen ve Basın Ekspres Yolu’nda hayat bulan Nurol Park, günümüz metropollerinde özlem duyulan geleneksel mahalle yaşamı ile bugünün modern ihtiyaçlarını karşılayan karma proje olarak dikkat çekiyor. Projede loft, rezidans ve tower daireler, modern ofisler, geleneksel sokak yaşamından esinlenen alışveriş alanları ve geniş peyzaj alanlarıyla keyifli bir yaşam sunulması hedefleniyor.

SİNPAŞ GYO: İSTANBUL DÜNYA’YA AÇILAN PENCERE
Gayrimenkul sektörünün en büyük küresel organizasyonlarından Cityscape, ilk kez İstanbul’da gerçekleşti. Özellikle son 10 yılda büyük bir çıkış yakalayan Türk gayrimenkul sektörünü küresel yatırımcılarla buluşturan bu önemli etkinlikle birlikte dünya gayrimenkul sektörünün kalbi 3 gün boyunca İstanbul’da attı. Sinpaş GYO da bu önemli organizasyonda yerini aldı. Sinpaş GYO, özellikle Ortadoğu ve Körfez bölgelerindeki gayrimenkul yatırımcılarının katıldığı fuara Bomonti’deki Queen Central Park ve Bursa Modern projeleriyle katıldı. Sinpaş GYO, İstanbul ve Bursa’da imza attığı projeleriyle yabancı yatırımcılardan ilgi gördü.

Türkiye’nin bütün parametrelere göre Körfez yatırımcıları için gayrimenkul yatırımları açısından ideal koşullar sunmaya devam ettiğini belirten Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, “Türkiye, Körfez ülkelerinin yanı başında, bütün yerli ve yabancı vatandaşların kültürel zorlanmalarla karşılaşmadan keyifle yaşayabilecekleri büyük bir ülke olarak konumlanıyor. Körfez bölgesinin yatırımcıları özellikle İstanbul’u çok yakından takip ediyor. Çünkü onlar için İstanbul dünyaya açılan pencere. Mütekabiliyet yasası ile İstanbul’da konut sahibi olma şansını elde ettiler. İstanbul’da Cityscape fuarına ev sahipliği yapmamız çeşitli ülkelerden çok sayıda gayrimenkul yatırımcısı, İstanbul’a gelerek ülkemizdeki en prestijli projeleri görme şansına sahip oldu. Cityscape’in bu sene Türkiye’de yapılmış olması bizim için büyük bir fırsat oldu. Gördüğümüz ilgiden son derece memnunuz” dedi.

Türkiye’de yılda 1 milyondan fazla konut satışı gerçekleştiğini söyleyen Gacemer, “Genç nüfus potansiyeli ile sektör önümüzdeki 20 yılda 6.5 milyondan fazla konut üretimi yapacak. Türkiye’nin en önemli finans şehri İstanbul, PWC-ULI 2016 raporuna göre Avrupa şehirleri arasında en çok yatırım yapılması tavsiye edilen bölgelerin başında geliyor. Coğrafi konumuyla da büyük avantaj sağlayan İstanbul’dan dünyanın 400 ayrı noktasına direkt uçuş imkânı bulunuyor. Bu etkenler İstanbul’u, Avrupa’nın en önemli yatırım bölgelerinden biri haline getiriyor. Bununla birlikte İstanbul’un ardından Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Denizli, Adana ve Antep gibi büyük şehirler de yatırımcılar açısından önemli avantajlar sunuyor. Yapılan araştırmalar da yabancıların Türkiye’ye ilgisini gözler önüne seriyor. TÜİK’in şubat ayı verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16 artış gösterdi. Yabancılara yapılan satışlarda, şubat 2016’da ilk sırayı İstanbul aldı. Körfez bölgesinin Türkiye’yi özellikle de İstanbul’u çok yakından takip ediyor. Yatırım, artık ülkeye değil, kentlere yapılıyor. İstanbul’da kimliğe sahip kentlerde öncü konumda” diye konuştu.

Bursa’da hayata geçirilen Bursa Modern, çok yakında hayata geçecek Körfez Köprüsü sayesinde İstanbul’a 50 dakikalık mesafesiyle dikkat çekiyor. “Avrupa`nın En Çok Tavsiye Edilen Konut Projesi” ödülüne sahip Bursa Modern projesi, sosyal tesisleri, havuzları, yürüme ve bisiklet parkurları ve spor için ayrılmış diğer alanları ile öne çıkıyor. Bursa Modern’de 26 bin metrekarelik gölet ve kenarında yalılar, köşkler, göl ve doğa manzaralı kuleler ve rezidanslar yer alıyor.

Queen Central Park projesi şehrin nabzını tutan kültür ve sanat merkezlerine, eğitim kurumlarına, sağlık kuruluşlarına, ticaret ve alışveriş merkezlerine, kongre oteli Hilton’a ve şehrin yaşam kalitesini arttıran Bomonti’ye yürüme mesafesinde bulunuyor. Kendine ait 10 bin metrekarelik şehir parkı bulunan proje taçlı mimarisi, tamamı geniş balkonlu konutları, 48. Katındaki panoramik İstanbul manzaralı özel tasarım lounge alanı ve “HIGHLIFE” temalı evleri ile dikkat çekiyor.

SİYAHKALEM İNŞAAT: KÖY’DE SIRA 2. ETAPTA
Siyahkalem’in, Emlak Konut GYO güvencesiylenZekeriyaköy’de inşa ettiği KÖY projesinde, çeşitli tip ve büyüklüklerde projelendirilmiş 971 adet konut yer alıyor. Henüz ruhsat süreci tamamlanmamış etaplarla birlikte yaklaşık 1.167 konut ile yaklaşık 15 bin metrekarelik bir çarşıdan oluşması planlanan KÖY’de 2. etap konutların satışı başlıyor. KÖY’ün 1. etabında yer alan 462 konutun inşaatı sürerken, 1+1’den 6+1 kullanıma kadar farklı tiplerde tasarlanmış, apartman daireleri, çift dubleksler, sıraevler ve villardan oluşan 214 ünitelik ikinci etabın ruhsat işlemleri tamamlandı.

Siyahkalem CFO’su İbrahim Kahraman, 2016 yılının ikinci yarısında hizmete açılacak olan 3. Köprü ve İstanbul Belediyesi’nin yıl içinde başlayacağı 5 yeni tünel çalışmasının Zekeriyaköy’de arsa ve konut değerlerini her geçen gün artırdığını belirterek “5 yeni tünelle kuzey-güney aksı ve 3. Köprü ve bağlantı yollarıyla doğu-batı aksı ile çevrelenen Sarıyer, özellikle de Sarıyer’in kuzeyinde yer alan Zekeriyaköy bölgesi, İstanbul’un en fazla değerlenen bölgelerinin başında yer aldı. Bu nedene KÖY projesi büyük bir ilgi görüyor. 2. etap ünitelerimize zaten yoğun bir ilgi vardı. Satışların başlamasıyla bu ilginin daha da artacağını düşünüyorum” dedi.

Gayrimenkul fuarı Cityscape Turkey’e katıldıklarını belirten Siyahkalem CFO’su İbrahim Kahraman “Fuarda birçok farklı ülkeden bireysel yatırımcılara sıcak satış yapmanın yanı sıra, uluslararası kurumsal firmalardan da işbirliği teklifi aldık. Londralı, gayrimenkul geliştirme şirketi Copperstones international properties, Londra’da yaşayan Türkler’in, Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarına son yıllarda gösterdiği ilgi nedeniyle, KÖY projesini Londra’da pazarlamak istiyor. Bunun yanısıra, Alman menşeili bir başka şirket, projemizi Almanya, İsviçre, Lüksemburg ve Hollanda’da pazarlamak için teklif verdiler. KÖY projesi uzun yıllardır, yurtdışında yaşayan Türklerin yaşama alışkanlıklarına son derece uygun bir proje. Projemizin özellikleri ve konumu sebebiyle uluslararası yatırımcılar kadar Türk yatırımcıların da ilgi odağı oldu. Nihai tüketici olarak finans ve gayrimenkul sektörünün üst düzey profesyonelleri de büyük ilgi gösterip, alım yaptılar. Fuarın 2. etap lansman dönemine denk gelmesi de bizim için büyük fırsat oldu. Bu sebeple gerek fuardaki standımız, gerekse de satış ofisimizin trafiği yüzde 80 oranında arttı” diye konuştu. Proje, dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirdiği projelerle uluslararası bilinirliğe sahip, pek çok ödül sahibi İngiliz mimari grup Hopkins Architects tarafından tasarlandı. 15 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan ÇarşıKÖY’ün kiralamasını Turkmall gerçekleştiriyor.

Cityscape Turkey iletişim çalışmaları kapsamında Siyahkalem’in KÖY satış ofisinde düzenlediği “Gelişen Piyasalar İçinde Türkiye’nin Yeri” başlıklı sohbet toplantısına katılan Japonya yatırım bankası Nomura International’ın stratejisti Timothy Ash, Türkiye ekonomisinin geleceği açısından için ortamın çok olumlu olduğunu belirtti. İstanbul’un gayrimenkul yatırımı açısından cazibesini korumasını, İstanbul’un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine bağlayan Timothy Ash, “Türk lirasının ucuz olduğu düşünüldüğünde, bu son derece akıllı bir yatırım aracı” dedi. Yatırım politikaları konusunda İngiltere, ABD ve diğer Batılı hükümetlere danışmanlık da yapan Ash “Türkiye’nin uzun vadede umut veren bir ülke olduğunu söyleyerek şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’de güvenlik ve iç politika ile ilgili mevcut riskler var. Ancak son derece olumlu gelişmeler de var. Kamu finansmanında da olumlu gelişmeler var. Kamu borcu hedefi düşük seyrediyor. Güçlü ve dayanıklı bir bankacılık sektörü var. İş yanlısı girişimcilik ruhu başka ülkelerde görmediğimiz kadar yüksek. Türkiye’de alt yapı yatırımları var. İşsizlikle mücadele ediliyor. Açıklaması da kolay değil ama ben bunu genç nüfusa bağlıyorum. Türkiye’de uzun vadede olumlu gelişmeler olacak.”

Köy projesindeki ödeme koşulları hakkında bilgi veren Siyahkalem CFO’su İbrahim Kahraman “KÖY’de konut sahibi olmak isteyenler için ciddi bir finansal mühendislik örneği gerçekleştirdik. Bu sayede, piyasada geçerli olanın oldukça altında bir oranla kredi kullanabiliyor. Örneğin 500 bin TL tutarında 120 ay vadeli bir kredi için 228 bin TL civarında bir avantaj sağlanabilmekte. Müşterilerimizin kullandıkları kredi tutarı arttıkça, elde edilen avantaj da artmakta. Uyguladığımız bu ödeme sistemimizle sektörde referans alınan bir proje haline geldik” dedi. Köy projesinde anlaşmalı bankalar aracılığıyla ortalama aylık 60 ay vade için yüzde 0.32 ve 120 ay için yüzde 0.70 oranlarda kredi kullanılabiliyor.

 

İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!