7 Aralık Üniversitesi, yeşil kampüste 14'üncü sırada

Güncelleme Tarihi:

7 Aralık Üniversitesi, yeşil kampüste 14üncü sırada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 11:38

7 Aralık Üniversitesi, yeşil kampüste 14'üncü sırada

Haberin Devamı

 

Songül ALTIAYLIK/ KİLİS, (DHA) - Endonezya Üniversitesi tarafından hazırlanan 'UI Gren Metric World University Ranking 2016 Yeşil Ölçüm Dünya Üniversiteleri Sıralaması'nda Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Türkiye üniversiteleri arasında 14'üncü sırada yer alırken, dünya sıralamasında ise ilk 500’e girdi.

Endonezya Üniversitesi’ne bağlı uzman bir ekip tarafından yapılan değerlendirmeyle, dünyadaki tüm üniversitelerde, yeşil yerleşke ve sürdürülebilirlik politikalarını göz önünde bulundurarak hazırlanan 'UI Gren Metric World University Ranking 2016 Yeşil Ölçüm Dünya Üniversiteleri Sıralaması' sonuçları açıklandı. Altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi alanlarda yapılan değerlendirmede üniversiteler, aldıkları puanlara göre sıralandı. Çevreye duyarlılık konusunda dünyadaki üniversitelerin değerlendirildiği platformda Kilis 7 Aralık Üniversitesi Türkiye üniversiteleri arasında 14'üncü sırada yer aldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, şunları söyledi:

"Üniversitemiz geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yeşil, çevreci kampüs konusundaki başarısını yenilemiştir. Bu durum bizleri gururlandıran bir gelişmedir. KİYÜ olarak 'Yeşil kampüs projesi' adıyla yürüttüğümüz tüm çalışmalarda çevreci bir üniversite olmaya çalıştık ve bunu başardık. Bulunduğumuz bölgenin iklim ve su şartları da göz önüne alındığında KİYÜ, hem Kilis ilimizin gözbebeği hem de kişi başına düşen yeşil alan miktarı bakımından da örnek bir üniversitedir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!