68. Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası

Güncelleme Tarihi:

68. Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 14:35

Haberin Devamı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta 68. Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası nedeniyle Halk Sağlığı Müdürlüğünde toplantı düzenlendi.

Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Hayyam Elçi başkanlığındaki toplantıya, müdür yardımcıları, şube müdürleri, Verem Savaşı Dispanseri çalışanları ve Aile Sağlığı Merkezi sorumlu hekimleri katıldı.

Elçi, burada yaptığı açıklamada, tarih boyunca dünyanın en bulaşıcı ve öldürücü hastalıkları arasında yer alan verem hastalığının, hala bulaşıcı bir hastalık olarak önemini koruduğunu söyledi.

Toplum Sağlığı Merkezi, Verem Savaş Dispanserlerinde veremin teşhis ve tedavisinin ücretsiz yapıldığını hatırlatan Elçi, "Verem tedavisinde ilaçların düzenli kullanılması büyük önem arz etmektedir. Çünkü tedavinin yarım bırakılmasıyla birlikte hastalar etrafa basil yaymaya devam edeceklerdir. İlimizde 2014 yılında Verem Savaşı Dispanserlerine yeni kayıt toplam tüberküloz hasta sayısı 53 olup bunlardan 48’i sağlık personeli tarafından Doğrudan gözetimli tedavi alan hastadır" dedi.

Haberin Devamı

Elçi'nin konuşmasının ardından, Hemşire Seda Bayer tarafından doğrudan gözetimli tedavi stratejileri, verem hastalığından korunma yolları, belirtileri, bulaşma yolları ve tedavisi ile verem hastalığının dünyada, Türkiye ve Şırnak'taki durumu konulu sunumu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!