68 milyon TL’lik yolsuzluk oldu, yemekhanenin etlerini evine götürdü

Güncelleme Tarihi:

68 milyon TL’lik yolsuzluk oldu, yemekhanenin etlerini evine götürdü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2012 00:00

Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki yolsuzluklara ilişkin iddianame, Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede ağır suçlamalar bulunuyor.

Haberin Devamı

350 sayfalık iddianamede yolsuzluklara ilişkin çarpıcı örnekler yer aldı. İddianamede, eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ve kardeşlerinin fabrika yemekhanesinde personel yemeği için ayrılan etleri evlerine taşıdıkları öne sürüldü. İddianamede 2001’den 2011’e kadar tespit edilen yolsuzlukların miktarının 68 milyon lirayı bulduğu belirtildi.

Kargoyla pastırma
Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ve kardeşi Savaş Özışık’ın sevgililerine 2 bin 500 ile 1500 TL arasında sık sık para gönderdikleri, Kayseri’nin meşhur pastırma ve sucuklarından kargoyla yolladıkları tespit edildi. Özışık ailesinin mutfak ihtiyaçlarını fabrika kasasından karşıladıkları da iddia ediliyor.

Özışık’ın emrinde çalışan Ferhat Topaktaş’a yemekhaneden iki kilo et almasını ve bir kilosunu kardeşi Savaş Özışık’a bir kilosunu da kendi evine bırakması talimatı verdiği telefon kayıtlarıyla tespit edildi. Ferhat Topaktaş’ın 24 Mart 2010 günü saat 22.31’de Naci isimli şahıs ile yaptığı telefon görüşmesi iddianameye şöyle yansıdı:
Ferhat: Garajdasın de mi? Şimdi lokantaya geç de aşçı Mehmet usta var ya, sana iki parça et verecek birini Savaş abiye birini Cengiz abi gile bırak.”

Haberin Devamı

Bürokrat hakim ve savcıya tatil

ÖZEL yetkili Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin’in hazırladığı iddianamede suç örgütü yöneticilerinin, bazı hakim, savcı ve bürokratları tatile gönderdikleri de yer aldı. İddianamede, “Suç örgütünün, yakın bağ kurdukları yargı mensuplarından Hakim Y.B.’yı Avusturya’ya, Savcı Ç.C.’yi Kıbrıs’a tatile gönderdikleri, tespit edildi” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!