68 kiloyu böyle verdi

Güncelleme Tarihi:

68 kiloyu böyle verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 00:00

Gastrik by-pass ameliyatıyla tam 68 kilo veren oyuncu Başak Şekerpare (32), deneyimlerini “sensinobez” adlı bloğunda paylaşıyor.

Haberin Devamı

İki sene araştırdıktan sonra ameliyata cesaret eden Şekerpare, bloguyla 40 obezin daha aynı ameliyata girmesine vesile olduğunu söylüyor. Şekerpare yeni görünümü ve yeniden kazandığı sağlığından hoşnut. 11 yıldır profesyonel oyunculuk yapan Şekerpare’nin tek sıkıntısı yeni haliyle rol bulamamak!

 

/images/100/0x0/55ea7ef4f018fbb8f883be31
Şekerpare, kendini bildi bileli kiloluydu. Ama üniversiteyi kazandığı yıldan, ameliyatına kadar 3 haneli kilolardan düşmedi. Aslında profesyonel hayatta kilosu avantajdı, şişman kadın rollerini kolayca buluyordu. Ama ciddi sağlık sorunları başlamıştı. Kilo vermeye karar Verdi ve önüne gelen, her duyduğu yöntemi denedi. Kimi bilimsel, uzman önerileriydi kimi de zayıflama ürünleri adı altında satılan şeylerdi. Diyetisyen kontrolünde en fazla 14 kilo verebildi. Ama bu 132 kilonun yanında öyle azdı ki motive etmeye bile yetmiyordu. Diyeti her bıraktığında, kısa zamanda eski kilosuna dönüyordu. Daha radikal bir tedavi yöntemi denemeye karar verdi. Uzun uzun araştırdıktan sonra Bezmi Alem vakıf Gureba Hastanesi’nde Doç. Dr.Halil Coşkun’a başvurdu ve ameliyat masasına yattı. 15 ayda tam 68 kiloluk yükten kurtulmayı başardı. Değişen sadece görünümü değil, tüm hayatıydı. “Her sabah yataktan yorgun ve ağrılar içinde kalkan ben zıpkın gibi ve dinlenmiş uyanıyorum. Artık insülin kullanmıyorum çünkü diyabetim yok. Her mağazadan istediğim kıyafeti alabiliyorum. Ortamlara önce göbeğim değil, ben giriyorum. Sanırım hepsinden önemlisi psikolojik olarak birçok şeyin yerine koyduğum yemeği; şu an sadece vücudumun ihtiyaçları doğrultusunda yiyem. Sağlıklı beslenmeyi ve bunun getirdiği mutluluğu tadıyorum” diyor.

 

Haberin Devamı

DENEYİMLİ BLOGGER

 

Şekerpare ilk blog yazarlarından. 1996 yılından beri mahlas olarak “betty puf puf”u kullanarak internette birçok alanda yer alıyor ve kendi bloğunu (bettypufpuf.blogspot.com) blog tutuyordu. Ameliyattan sonra bir blog daha oluşturdu, vermeye başladığı kilolardan da cesaret adarak “sensiz obez” adını verdi. Şekerpare, “Obezite ameliyatından sonra hastaların birçoğunun baskılardan ötürü ameliyatını çok yakınlarından bile sakladıklarını şaşkınlıkla gördüm. Benim tercihim bunun tam tersi oldu ve yaşadıklarını paylaşmaya başladım. Ülkemizde sadece obezler değil  biraz kilo fazlası bulunanlar bile sosyal olarak dışlanıyor. Kendini gösteremiyor. İnsanlara umut vermek, içlerinde oldukları durumun çözümsüz olmadığını söylemek, hatta haykırmak istedim. Ben yapabildiysem herkes yapabilir” diyor.

 

Haberin Devamı

BLOGUNDA AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI YAŞADIĞI HER ŞEYİ ANLATIYOR

 

“Sensin obez” aslında tek başına çok şeyi anlatıyor. Şekerpare, “Bugün obez diye toplumda çemkirilen, dışlanan herkes yarın öbür gün zayıflayabilir ve bu cümleyi size kurabilir. Bloğumda  şişman/obez/morbid obez bir insanın yani benim hikayem üstünden neler yaşadığı, ona neler yaşatıldığı, adım adım obezite ameliyatları ve süreçleri, sonrasında yaşananlar, zayıflama süreci, öncesi-sonrası fotoğrafları yer alıyor ve almaya da devam edecek” diyor.

 


 

  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!