67 yıldır çocuklara şifa dağıtan hastane

Haberin Devamı

EGE Bölgesi ve ülkenin dört yanından gelen çocuk hastalara her branşta sağlık hizmeti sunan Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 355 yatak kapasitesine sahip. Yılda 545 bin hastanın 35 polikilinikte tedavi olduğu hastanenin üç yıldır başhekimlik görevini yürüten Prof. Dr. Nurettin Ünal, bilimsel ve ahlaki değerlere dayalı, çalışanların ve hastaların memnuniyetini üst düzeyde tutmaya amaçlayan, hasta haklarını gözeterek, bilimsel ve kaliteli sağlık hizmeti vermeyi ilke edinen, çevreye duyarlı teknolojiye yatkın, yasal şartlara uygun, güvenilir ve güler yüzlü bir kuruluş olduklarını söyledi, “Ekip ruhuyla kurmuş olduğumuz kalite yönetim sisteminin etkinliğini sürekli iyileştirerek geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Ünal şöyle devam etti;
“Kurumumuz kuruluşundan bu yana çocuk sağlığı ve hastalıkları ihtisası vererek yüzlerce uzman doktor yetiştirmiş bir eğitim hastanesidir. Türkiye’nin çocuk uzmanlarının yüzde 10 - 15’i buradan çıkmıştır. İlk asistanımızı 1949 yılında verdik.”

Haberin Devamı

Kardiyolojide bir numara
Hastanenin 14’üncü başhekimi olan Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Ünal, Türkiye’nin en iyi sağlık hizmeti veren kurumlar arasında yer alan Behçet Uç Çocuk Hastanesi’nde ülkenin ihtiyacı olan çocuk hekimlerini yetiştirirken, diğer yanda sunulan kaliteli sağlık hizmeti ile halkın ihtiyacına cevap verdiklerini söyledi. Ünal, “Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisinde de İzmir’de bir numara olduğumuzu söyleyebilirim. Kalp damar cerrahi uzmanımız Prof. Dr. Nejat Sarıosmanoğlu, 1,5 yıl önce kalp damar cerrahisinin açılmasından sonra 150’ye yakın açık, toplamda 250 kalp ameliyatı yaptı” diye konuştu.

OBEZİTE MERKEZİ
Prof. Dr. Nurettin Ünal, Türkiye’nin ilk çocuk obezite merkezini açarak, dünyanın ve Türkiye’nin gelecekte en önemli sağlık sorunu için bir adım attıklarını belirtti. Prof. Dr. Ünal, “Çocukluk çağından itibaren beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı değiştirilmeli. Obezitenin artmasıyla kalp damar, hipertansiyon, böbrek, solunum yolu hastalıkları da artacak. Yeni doğan servisinde mortalite yani ölüm oranı en düşük oranda o bebeği yaşatmaya çalışıyoruz. Bebeği yaşatırken de özürsüz olarak, tam sağlıklı bir şekilde yaşamasını hedefliyoruz. yenidoğan servisimizde 70 adet kuvözümüz mevcut” dedi.
Başhekim Prof. Dr. Nurettin Ünal, Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nin bir marka olduğunu ve bu markaya yakışır hizmet verilmesi için 200 hekim, 325 hemşire, 30 ebe, toplam 850 personelle 7 gün 24 saat acilin açık olduğunu da vurguladı.

Haberin Devamı

Hastanenizde hangi poliklinikler vardır?

Pediatri (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) Poliklikleri, Acil Gözlem Polikliniği, Beyin Cerrahi Polikliniği (Haftada 1 gün), Diş Polikliniği, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Gastroenteroloji Polikliniği, Göz Polikliniği, Hemodiyaliz, K.B.B. Polikliniği, Ortopedi Polikliniği, Dermatoloji Polikliniği, Endokrin Polikliniği, Hematoloji Polikliniği, Kardiyoloji Polikliniği, Nefroloji Polikliniği, Nöroloji Poliklinikleri, Onkoloji Polikliniği, Sağlıklı Çocuk Polikliniği, Yenidoğan Polikliniği, Prematüre ve Riskli Yenidoğan Polikliniği, Plastik Cerrahi Polikliniği, Romatoloji Polikliniği, Alerji Polikliniği, Çocuk Cerrahi Polikliniği, Psikiyatri Poliklinikleri, İmmünoloji Polikliniği, İntaniye Polikliniği, Odiometri, yanık servisi, bulunmaktadır.

Yazarın Tüm Yazıları