66.1 milyar dolarlık eğlence

Güncelleme Tarihi:

66.1 milyar dolarlık eğlence
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 17:31

2017’nin son günlerinde eğlence ve medya sektöründe beklenen satın alma gerçekleşti. Walt Disney 52.4 milyar dolara karşı Fox’u satın aldı. Disney, 21st Century Fox’un yaklaşık 13.7 milyar dolar tutarındaki net borcunu da üstlenecek. İşlemin toplam büyüklüğü böylelikle 66.1 milyar dolar olacak.

Haberin Devamı

Walt Disney, anlaÅŸma kapsamında 21st Century Fox ÅŸirketine ait TV operasyonlarının yanı sıra Twentieth Century Fox Film ve TV stüdyolarının sahibi oldu.Â

66.1 milyar dolarlık eğlence

Disney, bu satın almayla tüm dünyadaki müşterilerine daha iyi içerik yaratmak ve daha fazla merak uyandıran eğlence deneyimini nerede ve nasıl isterlerse müşterilerine sunmayı amaçlıyor.

DEV YAPIMLAR VAR

Disney, anlaşmayla 21st Century Fox’un dünya çapında bilinen Avatar, The Simpsons, Modern Family, X-Men, Fantastic Four, The Grand Budapest Hotel, Hidden Figures, Gone Girl, The Shape of Water ve The Martian gibi pek çok yapımının da haklarını da üstlenecek.

Haberin Devamı

FX Networks, National Geographic Partners, Fox Sports, gibi pek çok kanalın yanı sıra, şirketin Netflix muadili online içerik platformu Hulu ve Sky’daki yüzde 39 hisse de Walt Disney bünyesine geçecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!