65 yaşta anons gitti sinyal sesi geldi

Güncelleme Tarihi:

65 yaşta anons gitti sinyal sesi geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 15:31

Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımadan ücretsiz yararlanan ve sesli anonslardan şikayetçi olan 65 yaş üzeri kart kullanıcılarının yaşlarını duyuran anonsları sonlandırarak sinyal sesi uygulaması başlattı. Anonsların kaldırılmasını isteyen bir kişi “Bu bana dokunuyor” diyerek ombudsmana başvurmuştu.

Haberin Devamı

Ankara’da otobüs ve metrolardan ücretsiz faydalanan 65 yaş üzeri vatandaşların yaşlarını duyuran anonslar kaldırıldı. Vatandaşların kartlarını validatöre okuttuklarında sinyal sesi uygulaması başladı. Sinyal sesinin yanında usulsüz kullanımı önlemek amacıyla cihazların ekranında ‘65 yaş üzeri’ yazıları ise gösterilmeye devam edecek. Yeni uygulama 65 yaş üzeri Ankarakart’ı kullanan vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı.

‘BANA DOKUNUYOR’ DİYE BAŞVURMUŞTU

Mart ayında, 65 yaş üzeri kart kullanıcısı olan bir kişi, kartını okuttuğunda yaşının anons edilmesinden rahatsız olduğunu belirterek Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvuruda bulunmuştu. Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, “Ankara’da 65 yaş üzerinde bir vatandaş, ‘Otobüse binip kartımı gösterdiğimde 65 yaş üstü diye anons ediliyor, bu bana dokunuyor’ diye müracaat etmiş. ‘Kartım okunduğunda başka bir ses çıkaran bir şey olsun, 65 yaş üstü olduğumu millete duyurmasın’ istiyor” açıklamasını yapmıştı. Büyükşehir Belediyesi ise şikayetlere ilişkin “Bu yöntem, usulsüz kart kullanımlarının önüne geçmek için uygulanıyor” cevabını vermişti.

Haberin Devamı

65 YAŞ ÜZERİ 295 BİN KULLANICI

Başkent'te, 31 Mart itibarıyla otobüsler ve metrolardan ücretsiz yararlanan 61 ile 65 yaş arasında 24 bin 437 kişi, 65 yaş üzerinde de 295 bin 626 serbest kart kullanıcısı bulunuyor. 61-65 yaş arasındaki vatandaşlar pik saatler dışında, 65 yaş üzerindeki vatandaşlar da kanuni olarak günün her saatinde ücretsiz serbest kart kullanabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!