62. Dakika

Fenerbahçe, Bursaspor karşısında çıkardığı takımla ve oynadığı futbolla bırakın beraberliği, yenilgiyi bile haketmişti.

Sarı lacivertlilerin teknik direktörü Daum, 62. dakikada futbol oynamaya elverişli adamları oyuna sokunca, takım değişti de daha güzel ve derli toplu oynamaya başladılar. Yoksa bu dakikaya kadar F.Bahçe sahada yoktu.

Daum takımın orta sahasına 3 oyuncu koymuş ki, koşmayan futbolcular. Bu nasıl anlayış? Ümit Özat stoper, oranın adamı değil. İyi niyetle koşuyor, mücadele etmeye çalışıyor. Bazı maçlarda orada iyi oynar da, her maçta değil. Selçuk ortada yok, ağır kalıyor. Rebrov ne topu ayağında tutabiliyor, ne de adam geçebiliyor.

F.Bahçe'nin anlayışı

62 dakika sahada olmayan ve mücadele etmeyen bir takım nasıl maç kazanacak? Bir kere anlayış yanlış. Rakip topu alacak, istediği gibi paslaşacak, üstüne gelecek, ancak onlar top kaybeder ve kendisine fırsat kalırsa topla oynama fırsatı bulacak, F.Bahçe'nin futbol oynama anlayışı bu. Futbolcularda mücadeleye gireyim, topu kapıp, bunu iyi kullanayım düşüncesi yok. Bunu sadece Bursaspor'a karşı yapmıyorlar, her takıma karşı anlayış bu. Bundan önceki maçlarda da böyle oynadılar, ama şansları yaver gitti ve kazandılar. Bu sefer de beraberlikle kurtuluyorlar.

Bursaspor sahada istediğini yaptı. Bu da F.Bahçe'nin futbol oynamamasından kaynaklandı. Bursaspor geriden yavaş çıkıyor, kendi sahasında çok pas yapıyor. Eğer hızlı hücum geliştirseler -ki 2 kez çabuk hareket ettiler, ikisi de gol oldu- skor farklı olabilirdi. Çünkü bir çok pozisyondan da yararlanamadılar.

Çehresi değişti

62. dakikada Daum, futbol oynamaya elverişli adamları Yusuf ile Kemal'i oyuna soktu da takım değişti. F.Bahçe biraz top oynamaya, en azından ileriye gitmeye başladı. Bu arada gol de yedi, ama dedik ya takımın çehresi değişti ve futbol oynama iştahı biraz olsun kabardı.

Daum takımı yanlış kuruyor ve yanlış oyuncularla oynuyor. F.Bahçe bu kadar kötü oynamamalı ve oynamaya hakkı da yok. Yoksa maç fevkalade centilmence geçti. Ne sertlik vardı, ne de F.Bahçelileri rahatsız eden futbol. Bursa elini kolunu sallayarak oynadı. Berabere kalabilir, mağlup olabilirsiniz, galip de gelebilirsiniz, ama bu anlayışla değil.

F.Bahçe şöyle seyircisini rahatlatacak, güven verecek bir futbol oynamıyor. Zaten oynayacak futbolcular da oynatılmıyor. Futbolu futbolcular oynar, antrenör değil. Düzgün futbolcular sahada olmalı. Bu da antrenörün görevi.
Yazarın Tüm Yazıları