603 protokole imza

Güncelleme Tarihi:

603 protokole imza
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 01:00

Türkiye’de atık pil konusunda yetkilendirilen TAP, 2016’da ülke genelinde toplanan atık pil miktarının 720 tona ulaştığını açıkladı. TAP’tan edinilen bilgiye göre Ankara, İstanbul’un ardından en çok atık pil toplanan kent oldu.

Haberin Devamı

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği TAP Genel Sekreteri Neslihan Bahar, TAP’ın ‘Doğanın Pili Bitmesin’ adlı kampanya ve belediyelerin koordinasyonla, verimli atık pil toplama sistemini kurmayı amaçladığını söyledi. Tüketicilere yönelik yıl boyunca sürecek kampanyalar ile okullarda bilinçlendirme çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Bahar, “Atık pillerin toplanması ve bertaraf işlemlerinin yürütülmesi gibi çalışmaları belediyelerle imzalanan protokoller kapsamında sürdürmekteyiz. Bugüne kadar 603 belediye ile protokol imzaladık” dedi.

OKULLARDAN 325 BİN TON

Bahar, gittikleri ilçelerde pilin tanımlanması ve kullanımında dikkat edilecek hususları aktardıklarını dile getirerek, şunları ifade etti:
“Atık pil nedir, toplama noktaları, toplanan pillerin ne yapıldığı, bertaraf ve geri dönüşüm konuları detayları ile anlatılmaktadır. Kampanya dönemlerinde ilçelerdeki reklam panoları ve okullara yakın yerlere afişlerle bilgilendirme yapılmasını önemli görüyoruz. Okul kampanyasında geçen yıl 325 bin kilogram atık pil toplandı. Avrupa Birliği ülkelerindeki atık pil toplama çalışmaları izlendiğinde, toplamada en önemli kriterlerin toplama nokta sayısı ve yerlerin seçimi olduğu görülüyor. Ülkemizde de toplama noktalarının iç mekanlarda bulundurulması çok daha fazla verim sağlıyor.”

Haberin Devamı

DOKUZ BELEDİYE İKİ ÜNİVERSİTE

Bahar, 10 yıl önce 225 ton olan yıllık atık pil toplama miktarının 2016 sonu itibarıyla 720 tona çıktığına işaret ederek, en çok atık pilin İstanbul başta olmak üzere sırasıyla Ankara, Kocaeli, İzmir ve Bursa’da toplandığı bilgisini verdi. Başkent’te; Büyükşehir, Akyurt, Çamlıdere, Gölbaşı, Haymana, Mamak, Polatlı, Pursaklar ve Sincan belediyelerinin yanı sıra Gazi Üniversitesi, ODTÜ ve Çağdaş Marketler TAP ile işbirliği yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!