60 yaşında üniversiteli oldu

Güncelleme Tarihi:

60 yaşında üniversiteli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 11:49

Sivas'ta, ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdikten sonra üniversiteyi kazanan 60 yaşındaki Fadime Toptaş, yüksek lisans yapmak istiyor.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, kentte eşi ve oğluyla yaşayan 2 çocuk annesi Toptaş, ilkokulu bitirdikten sonra eğitimine devam edemedi. En büyük hayali okumak olan Toptaş, evlendikten sonra Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılarak çeşitli branşlarda sertifika aldı. Yağlı boya tablo, ahşap boyama ve el işleriyle uğraşan Toptaş'ın en büyük hobilerinden biri de kitap okumak. Toptaş, eşi ve çocuklarının cesaretlendirmesiyle bu yıl girdiği üniversite sınavında 225,138 puan aldı. Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Meslek Yüksekokulu'nda Organik Tarım Bölümü'nü kazanan Toptaş'ın şimdiki hayali ise yüksek lisans yapmak.

Boş vakitlerinde hobileriyle uğraşan Toptaş, bir yandan da oğluyla evde İngilizce öğrenmeye çalışıyor. Çevresinden olumlu tepkiler alan Toptaş, azmi, cesareti ve başarısıyla hem ev hanımlarına hem de gençlere örnek olmak istiyor.     

Haberin Devamı

Toptaş, ilkokuldan mezun olduktan sonra eğitim hayatının da bittiğini söyledi. Çocuklarını üniversiteye gönderdikten sonra kendisinin de Halk Eğitim kurslarına katıldığını belirten Toptaş, "Ortaokulu dışardan bitirmek istedim. Ortaokulu bitirince okumak kolay geldi, hoşuma gidiyordu, taktir de topluyordum. Bu yüzden liseyi de dışardan bitirmeye karar verdim. 2015'te liseyi bitirdim" diye konuştu.     

Çok sistemli çalışamamasına rağmen bu yıl girdiği üniversite sınavını kazandığını anlatan Toptaş, "Sonucu internetten öğrendim. Sevindim ama çocuklarım, eşim ve çevrem benden çok sevindi" dedi. 

Önce kimse inanmadı   

Sonuçları aldıktan sonra ilk önce kimsenin inanmadığını dile getiren Toptaş, "Kazandım dedim ama insanlar pek inanmadı. Oğlum sonucumu sosyal medya sayfasına yükledi. Sonucu internette gören çok kişi beni kutladı, olumlu tepkiler aldım. Birkaç kişi olumsuz tepki verdi. Ben bu yaşımda okumuşum, buna olumsuz tepki olur mu? Onların da beni taktir etmeleri gerekirdi" ifadelerini kullandı.     

Okumanın yaşı olmadığını da vurgulayan Toptaş, şunları söyledi:     

"Okumak büyük bir fayda sağlıyor insana. Ben sadece ortaokul ve lisede olan bilgilerimle sınava girdim. Sınavlara pek detaylı hazırlanamadım. Keşke hazırlansaydım çünkü yüksek ihtimal gazetecilik bölümünü kazanırdım. Kazansaydım da okurdum."     

Haberin Devamı

Toptaş, ailesinin her zaman desteğini gördüğünü, tercihlerini de oğluyla yaptığını belirterek, "Oğlum, tarımla ilgili bölümü isteyip istemediğimi sordu. Sonra birinci tercihimi organik tarım yazdık ve ona yerleştim. Puanım yetseydi dört yıllık gazetecilik okuyacaktım. Gazetecilik en kutsal ve benim de en sevdiğim mesleklerden biri. Çünkü gazetecilik ve basın-yayın olmasa hayatın bir bölümü eksik kalır" şeklinde konuştu.     

"Çocukluk hayalim..."     

Çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini anlatan Toptaş, "En büyük idealimi 60 yaşında gerçekleştirdim. Hayalim okumak ve üniversiteye gitmekti. Yaşım ve sağlığım elverdiği sürece daha birçok şeyi başarmak istiyorum. Sağlığım elverirse yüksek lisansı da düşünüyorum" ifadelerini kullandı.     

Haberin Devamı

Çalışınca birçok şeyin başarılacağını vurgulayan Toptaş, "Bazı ev hanımları, 'okuyup da ne yapacaksın, bu yaştan sonra ne olacak?' diyor. İnsan bir şey olmak için okumaz ki bilgili olmak için de okur. Okumak isteyenlere tavsiyemdir, hiç çekinmesinler okusunlar" dedi.     

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!