60 yaşında olimpiyata ilk adım

Güncelleme Tarihi:

60 yaşında olimpiyata ilk adım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 11:14

Avustralyalı binici Sue Hearn, Avustralya'nın olimpiyat takımına dahil olarak olimpiyat oyunlarında ilk kez yarışma hakkı kazandı.

Haberin Devamı

Avustralya'nın önemli binicilerinden Sue Hearn, olimpiyat oyunları kapsamında ilk kez ülkesini kez temsil etmeye hazırlanıyor.

60 yaşındaki Hearn, vatandaşı Kelly Layne'in atının yaşadığı sakatlık sebebiyle ülkesinin dresaj takımına dahil edildi. 2000 Sidney Olimpiyatları'nda Avustralya takımının rezerv kadrosunda yer alan, ancak yarışma şansı bulamayan Hearn, 60 yaşında ilk olimpiyat deneyimini yaşayacak.

Atı Lloyd'la birlikte ilk kez olimpiyatlara katılma heyecanını yaşayacak Hearn, kişisel Facebook sayfasından yaptığı paylaşımla "Lloydy ve ben Rio'ya gidiyoruz. Desteğiniz için hepinize teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Sue Hearn, ilk olimpiyatına 61 yaşında katılan Harold Brooke'tan sonra en yaşlı olimpiyat başlangıcını gerçekleştiren ikinci Avustralyalı sporcu olacak. 1899 doğumlu Harold Brook, ilk olimpiyatına 1960 Roma'da katılmıştı. 207 erkek ve 203 kadın sporcudan oluşan 410 kişilik dev bir kadroyla 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmaya hazırlanan Avustralya takımının en yaşlı ismiyse, Hearn ile aynı disiplinde yarışan Mary Hanna. 61 yaşındaki Hanna, 2016 Rio ile birlikte 5. kez olimpiyatlarda boy gösterecek.

BAKMADAN GEÇME!