60 yaş kartı tepkisi

Güncelleme Tarihi:

60 yaş kartı tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 15:31

60 yaş kartı tepkisi

Haberin Devamı

DİSK'e bağlı Emekli-Sen, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşımda geçerli 60 yaş kartlarında yaptığı son düzenlemeye tepki gösterdi. Belediye önünde toplanan sendika üyeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanın Aziz Kocaoğlu'na “Yanlıştan geri dön" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllık kullanım bedeli karşılığı sınırlı saatlerde sınırsız biniş olanağı sağlayan 60 yaş kartlarında 2017 yılı başında değişiklik yaptı. Yeni uygulamaya göre 60-65 yaş arası İzmirliler öğrenci tarifesi olan 1.50 TL'den toplu ulaşımdan yararlanacak. Yıllık kullanım bedelinin kaldırıldığı, sadece 10 TL kart bedeli ödenecek yeni 60 yaş kartlarında 90 dakika da geçerli olacak. Ancak bu yeni uygulamaya DİSK'e bağlı Emekli-Sen tepki gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan DİSK Emekli-Sen üyeleri hazırladıkları pankartlar ve “Paso hakkımız gasp edilemez", “Kentkart soygununa hayır" sloganlarıyla belediyeye tepki gösterdi. Emekliler adına açıklama yapan ve Başkan Kocaoğlu'na çağrıda bulunan DİSK Emekli-Sen Bornova Şube Başkanı Mehmet Düşünceli, Kocaoğlu'na şunları söyledi:
“Bu yanlıştan geri dön. Kent Kart'ları İzmirim Kart ile değiştirdiniz. Kartların 6 lira karşılığında değişimi ile haksız kazanç sağlayan bu uygulama İzmirlileri mağdur etti. Beş sene önce Sayıştay'ın kararını gerekçe göstererek 60 yaş kartlarına saat sınırlaması getirdiniz. Büyükşehir Belediye Meclisi 60 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz ulaşım imkanı sunulması için Bakanlar Kurulu'na temenni iletirken siz saatlerle kısıtlanan 60 yaş kartlarını bile iptal ediyorsunuz. Bu nasıl sosyal belediyecilik? Bu nasıl çağdaş yöneticilik? Bu karar İzmir'e yakışmıyor. İzmirliler bunu hak etmiyor. Biz bunu halk etmiyoruz. Bu kararın meclis tarafından tekrar değerlendirilmesini ve çağdaş, sosyal belediyecilik anlayışına uygun olarak 60 yaş ve üzeri insanlarımızın şehirle bütünleşmesi, sosyal yaşam içinde var olmalarının sağlanması için bu kararın tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz."

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!