6 yıl sonra oybirliği ile beraat

Güncelleme Tarihi:

6 yıl sonra oybirliği ile beraat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 23:38

Gazetecilerin de aralarında olduğu 13 sanıklı Odatv davası beraatla sonuçlandı. Mahkeme, suçlamaya konu dijital verileri oluşturanlar ile dava sürecinde bu kişilerle birlikte hareket eden kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Haberin Devamı

İSTANBUL 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya gazeteciler Soner Yalçın, başka bir soruşturmadan tutuklu olan Ahmet Şık, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Nedim Şener ile eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün de aralarında olduğu sanıklar katıldı. Mahkeme heyeti, iddia edilen suçların sanıklarca işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle oybirliğiyle tüm sanıkların beraatına hükmetti.

TAZMİNAT HATIRLATMASI
Mahkeme heyeti, sanıklara gözaltında ve tutuklu kaldıkları süre için tazminat davası açabileceklerini hatırlattı. Mahkeme heyeti, dijital verileri oluşturup sanıkların bilgisayarına gönderenler ile bu kişilerle dosyanın soruşturma ve yargılama aşamasında birlikte hareket eden kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. 

MAHKEMEDE SON SÖZLER: BU SANDALYELERE KUMPASI KURANLAR OTURSUN
Soner Yalçın (22 ay tutuklu kaldı): Bu kumpası kuran FETÖ’den şikâyetçiyim.
Barış Pehlivan (19 ay tutuklu kaldı): Sanık sandalyesine, bu kumpası kuran devlet görevlilerinin oturmasını istiyorum.
Barış Terkoğlu (19 ay tutuklu kaldı): Kararınız önce salondakilere, sonra vatana hayırlı olsun.
Ahmet Şık (1 yıl tutuklu kaldı): Aklımdan geçenleri söylersem muhtemelen yeni bir dava konusu olacak. (Duruşma sonunda) Biz çocuklarımızın düşlerini gerçek kılacak bir hayatı sunacağız. Cumhuriyet iddianamesini yazanlara ve yargılamayı yapacak olanlara bu dava ders olsun.
Yalçın Küçük (33 ay tutuklu kaldı): Polis çıraklarının hazırladığı iddianamelerle hapislerde kaldım. Takdir sizin.
Hanefi Avcı (33 ay tutuklu kaldı): Sahte belgelerle bu suçu atanlar hakkında suç duyurusunda bulunmanızı talep ediyorum.
Nedim Şener (1 yıl tutuklu kaldı): Gözaltına alındığımda ‘Hrant için adalet’ demiştim. Son söz olarak da ‘Hrant için adalet’ diyorum.

6 yıl sonra oybirliği ile beraat

Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmadan 104 gündür tutuklu bulunan Ahmet Şık, duruşmada kızıyla hasret giderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!