'6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar' iddiası

Güncelleme Tarihi:

6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 11:23

ÇOCUĞA yönelik cinsel istismar davalarına bir yenisi eklendi. Mardin Artuklu’da yaşayan 53 yaşındaki Soner E. hakkında, 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesi ile dava açıldı. 8. yıla kadar hapis cezası ile yargılanan E. ise suçlamaları kabul etmedi.

Haberin Devamı

Olay geçtiğimiz yıl 13 Haziran günü yaşandı. Mardin Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava dosyasına göre 2010 doğumlu E.E., olay günü okula gitmedi.

6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddiası

Anne-babası oturdukları apartmanda kapıcılık yapan E.E., annesinin, evlerinde bulunan komşularına ait boş tabağı götürmesini istedi.

BOŞ TABAĞI GÖTÜRMEK İSTEDİ
Küçük kız, 3. katta bulunan dairenin zilini çaldı. Kapıyı, akrabaları ile yaşaya Soner E. açtı. E., boş tabağı verdikten sonra arkadaşı B.’nin evde olup olmadığını sordu. Soner E., B.’nin evde olmadığını söyleyerek E.’nin içeri girmesini istedi.

'BUNLARI KİMSEYE SÖYLEME'
E.’nin ifadesine göre Soner E., kendisini yatak odasına götürdü ve burada cinsel istismarda bulundu. Küçük çocuğun ağlayarak “Beni bırak” demesi sonrası Soner E. kendisini bıraktı. Daha sonra kendisine çikolata vererek “Bunları sakın kimseye söyleme” dedi.

Haberin Devamı

'BEYANLARI TUTARLI'
E. evine geldikten sonra arkadaşı B.’nin dayısı olarak bildiği Soner E.’nin kendisine yaptıklarını anlattı. Durumu Artuklu Polis Merkezi’ne bildirildi. Aile, Soner E.’den şikayetçi oldu; ancak bir gün sonra şikayetlerini geri aldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Soner E. ise hakkındaki suçlamayı kabul etmedi. Soruşturmayı yürüten savcılık, psikolog görüşünü de aldı. Uzman görüşünde, E.E.’nin beyanlarının tutarlı ve itibarlı olduğu belirtildi.

Savcılık, Soner E. hakkında “Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan dava açtı. İddianamede, E.’nin 3 yıldan 8 yıla varan sürede hapis cezası ile yargılanmasını istedi. Davanın ilk duruşması geçtiğimiz günlerde yapıldı.

 

BAKMADAN GEÇME!