6 yaşındaki Alex’ten Obama’ya ‘Ümran’ mektubu

Güncelleme Tarihi:

6 yaşındaki Alex’ten Obama’ya ‘Ümran’ mektubu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 15:06

New York'ta ailesiyle yaşayan Alex isimli çocuk ABD Başkanı Barack Obama'ya bir mektup yazdı. Alex mektupta Obama'dan Suriyeli Ümran'ı kendi evlerine getirmesini istedi.

Haberin Devamı

6 yaşındaki New Yorklu Alex, ABD Başkanı Obama'ya bir mektup yolladı. Alex, Halep’te Ağustos ayındaki bir bombardımanda yaralanan Ümran’ı evinde misafir etmek istediğini söyledi. Mektup Beyaz Saray’ın internet sitesinde yayınlandı.

El Cezire Türk’ün haberine göre, Alex mektubunda, "Sevgili Başkan Obama, Suriye'de ambulansa alınan çocuğu hatırladınız mı? Lütfen onu alıp bizim eve getirebilir misiniz? Ona aile oluruz. O da bizim kardeşimiz olur" diyor. 

6 yaşındaki Alex’ten Obama’ya ‘Ümran’ mektubu

Okulda Suriyeli bir arkadaşı olduğunu yazan Alex, "Onu Ömer'le tanıştırırım. Birlikte oyun oynarız. Onu doğum günü partilerine davet ederiz. (Ümran) Oyuncaklarını buraya getiremeyeceği için küçük kardeşim Catherine büyük beyaz çizgili tavşanını onunla paylaşır" diye devam ediyor. 

Haberin Devamı

Ümran'ın evi 17 Ağustos'ta Halep'in merkezindeki Katırcı mahallesindeki rejim ya da Rus uçaklarınca bombalanmıştı. Yaralı olarak enkazdan çıkarılmış ve bir ambulansa konulmuştu. Ümran başına ne geldiğini anlamamış, şaşkın halde ambulansta öylece otururken görüntülenmişti. Görüntüler dünyanın gündemine oturmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!