6 milyon euro sıkıntı yaratır

Güncelleme Tarihi:

6 milyon euro sıkıntı yaratır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2013 00:55

Kulislerde, Hollandalı yıldızın menajerinin inadı ile yıllığının maç başı ücretleriyle birlikte 6 milyon Euro’ya geleceği konuşuluyor. Takım içi dengeleri düşünen teknik heyet ise buna yanaşmıyor.

Haberin Devamı

GALATASARAY’da Wesley Sneijder bilmecesi henüz çözülemedi... Ancak sarı kırmızılı formayı giymesi an meselesi olarak gösterilen Hollandalı yıldızın alacağı para gündemin baş köşesine yerleşti...

Galatasaray Yönetimi 4 milyon Euro yıllık teklife “Evet” demesi halinde Sneijder’e Florya’nın kapısını sonuna kadar açacak. Ama, tecrübeli oyuncunun menajeri Lerby’nin kabul ettirmeye çalıştığı ve kulislerde konuşulan 6 milyon Euro yıllık gelişi aşan kontrat modeline ise sarı kırmızılılar endişe ve kuşku ile bakıyor. Özellikle de teknik heyet takım içi dengelerin korunabilmesi adına bu fiyattan bir hayli çekiniyor. İşte, Florya’da Sneijder ile konuşulanlar ve düşünceler...

KAKA’YI İSTEDİ AMA O GELMEDİ

KAMUOYU 8 Aralık 2012’de oynanan Sivasspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında Fatih Terim’in “Sneijder ve Diego’ya hayır, Kaka’ya evet” sözü ile yola çıktı. Evet, Terim’in ilk tercihi Kaka’ydı. Ancak, bu süreçte Brezilyalı, “Türkiye’ye gelmek istemiyorum” dedi. Bunun üzerine işler değişti.

Haberin Devamı

ONAYI 2 OCAK'TA VERMİŞTİ

HERKES, “Fatih Terim, Sneijder’i istemiyor” dese de İmparator, Hollandalı oyuncunun transferine 2 Ocak 2013’te Florya’da yapılan zirvede onay verdi. Ve zaten bu görüşmeden sonra başkan Ünal Aysal kolları sıvadı. Hatta İtalya seferine de çıkıldı. Aysal ile Inter Başkanı Moratti Çizme’de bir araya geldi.

Sneijder teklifimizi yüzde 95 kabul edecek
GALATASARAY Başkan Yardımcısı Refik Arkan, Sneijder meselesinin daha fazla uzamayacağını söyledi. Arkan, “En kısa sürede yanıt alırız, daha fazla bekleyecek zamanımız yok. Hiçbir sorun bulunmuyor. Teklifimizi prensipte kabul etti. Galatasaray’da oynamak istiyor ama ailesiyle konuyu değerlendiriyor. Teklifi yüzde 95 kabul edecek” dedi.

MALİ BOYUTLARI GÖZ ÖNÜNE ALDILAR

BU noktada iki unsur vardı. Terim, Sneijder transferine onay verdi. Fakat, masadaki sözleşme Fatih Hoca’nın bazı çekinceler yaşamasına ve G.Saray’ı düşünmesine neden oldu. Çünkü Terim, sadece teknik direktör olarak değil aynı zaman G.Saray’ın divan kurulu üyesi olarak mali boyutları da göz önünde bulundurdu.

Haberin Devamı

4 MİLYON EURO’YA SICAK BAKILIYOR

FATİH Terim ve teknik heyet, Sneijder transferine G.Saray Yönetimi’nin pazarlık yapıp görüştüğü rakam olan yıllık 4 milyon Euro garanti ücret ve 25 bin Euro maç başı kazanç olarak onay verdi. Çünkü Futbol Komitesi ve teknik heyet takım içindeki mali dengeleri de göz önüne alarak bu transferi değerlendirdi.

AĞIR ŞARTLAR KABUL EDİLECEK Mİ?

FAKAT sözleşmede başka şartlar da vardı. Hollandalı yıldızın menajeri Soren Lerby’nin G.Saray’a kabul ettirmeye çalıştığı kontratta yıllık 6 milyon Euro’yu aşan yaptırımlar var. Bu ağır şartlar ve telafuz edilen yıllık astronomik ücret ise teknik heyeti Sneijder ısrarından soğutmaya başladı.

Haberin Devamı

En yüksek parayı Hamit Altıntop ve Melo alıyor

Tüm dünya Sneijder transferini konuşuyor
GALATASARAY İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Sneijder konusunda karamsar bir tablonun olmadığını ifade etti. Arıboğan, “Büyük oyuncu transferleri kolay değil. Sneijder Türk futbol tarihinin en önemli transferlerinden biri de olabilir ancak detay veremem. Tüm dünya bunu konuşuyor. Türkiye adına önemli” dedi.

GALATASARAY’da en çok kazanan oyuncu Brezilyalı yıldız Felipe Melo ve Hamit Altıntop. İki oyuncu 2.9 milyon Euro alıyor. Takımın önemli yıldızlarından Burak Yılmaz 2.3, Selçuk İnan ise 2 milyon Euro yıllık ücret karşılığı ter döküyor.

3.5 YILLIK SÖZLEŞMEDE İNAT EDİYORLAR

Haberin Devamı

LERBY, Sneijder için Inter’deki şartları istedi. Yıllık kazancını 6 milyon Euro garanti paraya çekip, 3.5 yıllık sözleşmede inat etti. İddia edilen 5.3 milyon Euro garanti ücret ve 25 bin Euro maç başı, yani yıllık 6 milyon Euro’yu aşan maliyet bugün konuşulan rakam. Şimdi bu ağır şartların kabul etmesi halinde takımdaki dengelerin ne olacağını merak konusu.

İŞTE SNEIJDER'İN ALTERNATİFİ

GALATASARAYLILARI HEYECANLANDIRAN SÖZLER

SERGEN'DEN BOMBA SNEIJDER İDDİASI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!