6 maddede Game of Thrones'un 6 şifresi

Güncelleme Tarihi:

6 maddede Game of Thronesun 6 şifresi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 10:38

‘Game of Thrones - Taht Oyunları’nda asıl savaş şimdi başlıyor; esas kıyamet bu sezon kopuyor. Pazartesi akşamı, bizi bıraktığı o ‘korkunç’ yerden devam edecek diziye dair yeni sezonda bilmeniz gerekenler...

Haberin Devamı

1) ÖLENLE ÖLÜNMEYECEK
Geçen sezon finalinden beri en çok konuşulan karakter, Jon Snow. Öldü mü/ölmedi mi, yeni sezonda var mı/yok mu tartışmaları peş peşe gelen açıklamalarla iyice bulanmıştı. Kendisinin “Ölüsü bile yeter” diyecek kadar fanatiğiyseniz güzel haberi verelim: Jon Snow yeni sezonda var. Üstelik bir değil, birden çok bölümde. Fakat ‘ceset’ rolünde.

 

6 maddede Game of Thronesun 6 şifresi

 

2) KIZIL FIRTINALAR KOPACAK
Melisandre’den sonra, bu sezonun bir ‘kızıl’ı daha var. Vary rolündeki Rus-İsrail asıllı aktris/model Ania Bukstein, serinin yeni fetiş karakteri.

 

Haberin Devamı

6 maddede Game of Thronesun 6 şifresi

 

3) ‘TÜRK’ ETKİSİ DAHA FAZLA
Sibel Kekilli’den sonra şimdi de Kıbrıs asıllı Türk aktör Tamer Hassan, GoT setinde. Hassan, dizide Dothraki lideri Khal Forzo’yu canlandıracak. Bir de sürpriz: Sibel Kekilli, dizi setinin yakınlarında görülmüş. ‘Ölen’ karakteri Shae geri dönebilir deniyor. Peki ama nasıl?

 

6 maddede Game of Thronesun 6 şifresi

 

4) DAHA FAZLA KAN
Son fragmanda Güney ve Kuzey krallıkları arasında ‘kıyamet’ tadında bir savaş çıkacağına dair ipuçları var. Yapımcı Bryan Cogman da “Kesinlikle tüm zamanların en büyük aksiyon sahnesi” diyerek bunu doğruluyor.

 

6 maddede Game of Thronesun 6 şifresi

 

Haberin Devamı

5) DAHA AZ SEKS
Özellikle geçen sezon tecavüz sahnesi sonrası siyasetçilerden feministlere ağır eleştiri salvosuna tutulan dizinin, bu sezon çıplak sahnelerde çok daha ‘titiz’ davranacağı açıklandı. Titizden ne kastettiklerini ilerleyen bölümlerde göreceğiz.

 

6 maddede Game of Thronesun 6 şifresi

 

6) DAHA ÇOK BİLİNMEYEN
Son sezon, aslında bir ‘yol ayrımı’. Senarist David Benioff ve D.B. Weiss, artık George R.R. Martin’in kitaplarıyla mesaisini tamamladı; ellerinde hazır karakter, hikâye kalmadı. İlk kez romandan bağımsız, tamamen hür ilerliyorlar.

 

 

Haberin Devamı

Bu defa kış fena geldi! 

Kitabın yazarı George R.R. Martin tam dört yıldır serinin son halkası ‘The Winds of Winter’ı (Kış Rüzgârları) bitirmekle uğraşıyor. Çıkış tarihi defalarca ertenen kitap, Martin’in son resmi beyanına göre 2017’nin ilk aylarında çıkacak. Son kitap Jon Snow’un soyağacına yoğunlaşacak.

Yapımcı kanal HBO, GoT’un devamı niteliğinde olmasa da öncesini anlatan bir dizinin gelebileceğini dillendirmeye başladı. Hayranların korktukları başına gelebilir, 2017’de çıkacak kitap, bambaşka bir dizi olarak kurgulanabilir. 

 

BAKMADAN GEÇME!