‘6 kişinin ezildiğini bilmiyordum’

Güncelleme Tarihi:

‘6 kişinin ezildiğini bilmiyordum’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 20:43

Esenler’de darbe girişimini engellemek için sokağa çıkan halkın üzerine tankı sürerek 6 kişinin ölümüne sebep olmaktan 3 asker tutuklandı. Tutuklanan yüzbaşı, sivillerin ezildiğini sonradan öğrendiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz akşamı Bağcılar’daki 66’ncı Mekanize Piyade Tugayı’ndan çıkan tanklar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün önüne geldi. Burada halk ve polisin direnişi nedeniyle bazı tanklar geri döndü. Kışlaya geri dönen tanklardan biri Esenler’de ilerlemelerini engellemek için önlerine çıkan halkın üzerine sürülmüş, 6 kişinin ölümüne, onlarcasının yaralanmasına neden olmuştu. O tankta bulunan Yüzbaşı Serdar Değirmendere (39), astsubay Maksut Keleşoğlu ve uzman çavuş İdris Yeter tutuklandı. Yüzbaşı Değirmendere, emniyetteki ifadesinde şunları söyledi:

‘6 kişinin ezildiğini bilmiyordum’

‘IŞİD ALARMI VAR DEDİLER’

“Tankları 30 Ağustos Zafer Bayramı için hazırlama talimatı aldık. IŞİD’in bombalı araçlarla saldırısı olacağına yönelik bilgi ile birlikten çıkarıldık. Vatan Emniyet önünden döndüğümüz sırada Kurmay Başkanı Yarbay Osman A. telsize girerek bana ‘Bizim oraya ne için gittiğimizi tam olarak biliyor musun? Biliyorsan söyleme’ dedi. Ben de ‘Bilmiyorum’ dedim. Akabinde Osman A. telsiz konuşmasını kesti. Üsteğmen Burak U. telsizden ‘Tanklar yarım dolduruşta olacak’ talimatı verdi.”

Haberin Devamı

‘DARBEYİ EŞİMDEN ÖĞRENDİM’

“Tank personelinin ailelerinden gelen telefonlar ve eşimden gelen mesaj üzerine darbe olduğunu öğrendik. Tabur Komutanı Serbülent E.’yi telefonla aradım. Bu sırada da telsizden İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne tankların namlularının çevrilmesi yönünde talimat aldık. Ben tankın topunu havaya çevirdim. Yarbay Fatih S.’nin vatandaşlara vur emri verdiğini ve vatandaşlara ateş açtığını öğrendim.” Yüzbaşı Değirmendere, 6 sivilin ezilerek şehit olduğundan birliğe döndüğünde haberdar olduğunu iddia etti.

TANK AŞIRI SALLANIYORDU

ASTSUBAY Maksut Keleşoğlu da ifadesinde tankın yoldan çıkarak araziye girdiğini sandığını belirterek, “Bir ara tank hızlanıp yavaşlamaya başladı. Yoldan çıkarak araziye girdiğini sandım, çünkü tank aşırı sallanıyor ve zaman zaman yan yatıyordu. Daha sonra vatandaşlar tankın üzerine çıktı. Tankın kulesinde bulunan komutanımız Yüzbaşı Serdar Değirmendere’nin vatandaşlar tarafından darp edildikten sonra tankın içine indiğini gördüm” dedi. (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!