6 golün Kocaman sırrı

Güncelleme Tarihi:

6 golün Kocaman sırrı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2012 00:00

Gençlerbirliği maçı öncesi oyunculara tüm alacaklarının hafta başından itibaren hesaplarına yatırılacağının müjdesi verildi. Bu haber Fenerbahçe’yi coşturmaya yetti ve muhteşem futbolla 6-1’lik zafer geldi.

Haberin Devamı

ŞİKE soruşturması sonrası sıkıntılı bir sezon geçiren Fenerbahçe’de, Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın uyarıları işe yaradı. Daha sezon başında yaşanacak sorunları tek tek yöneticilere anlatan Kocaman, “Her şey bir yana oyuncuların ödemelerini aksatmayalım” isteğinde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında kendilerini bir çok konunun olumsuz etkileyeceğini dile getiren Kocaman, yöneticilerle yaptığı görüşmelerde “Sizler, bizler ve futbolcularımızı zorlu bir dönem bekliyor. Taraftarlarımızı da bu atmosfer olumsuzluğa sevkedecektir. Benim için en önemli konu sezon içerisinde oyuncuların ödemelerinde aksama olmaması. Bu olursa, hırs ve mücadele de yok olur. Futbolcularımın kafalarını sadece işlerine verebilmesi için tüm ödemelerin zamanında ve eksiksiz yapılması gerekiyor” demişti.

Haberin Devamı

Takımın havası bir anda değişti

 Bunun gerçekleşmemesi halinde inişli, çıkışlı bir grafik olacağını ve hedefe ulaşmalarının da zor olduğunu dile getiren Kocaman’ın isteğini yöneticiler yerine getirdi. Biriken banka faizleri, kurumsal aylık giderler ve ekonomik sıkıntılar yaşansa da sezonun ilk yarısındaki ödemeler, ikinci yarıda yapılamayınca problemler baş gösterdi. Oyuncular, parasal sıkıntı yüzünden performans düşüklüğü de yaşadı ve takımın havası değişti. Sahadaki futbol kötüleşti. Aykut Kocaman’ın korktuğu başına gelmişti.

Gençlerbirliği önünde coştular

Yöneticiler deplasmanda kaybedilen Eskişehirspor maçı öncesi futbolculara tahvil satışları sonrası tüm ödemelerin kuruşu, kuruşuna kadar yapılacağının müjdesini vermişti. Tahvil satışlarından beklenen 100 milyon TL’lik miktar futbolcuların iştahını kabartmaya yetti. Paraların ödeneceğinin sinyali Samandıra’ya ulaştı. Cuma günü gerçekleşen tahvil satışlarının ardından oyuncuların bir kısmı hesaplarının bulunduğu bankaların müdürlerini arayıp paralarının kontrolünü bile yaptılar. Ve Gençlerbirliği maçı öncesi yöneticiler, “Hafta başından itibaren prim ve transfer taksitlerinizin tamamı hesaplarınıza yatırılacak” diyerek takımı ateşledi. Sarı lacivertliler de sahadan 6-1’lik zaferle ayrıldı. İşte Aykut Kocaman bir kez daha haklı çıkmıştı.

Haberin Devamı

Kulislerdeki ilk isim Şahenk

FENERBAHÇE’de mayıs ayında yapılacak kongre öncesi başkan adaylarının kimler olacağı konusunda isimler ortaya atılmaya başlandı. Ferit Şahenk daha önce aday olmayacağı konusunda açıklama yapsa da kongre için ismi geçen ilk isim. Saadettin Saran ile Hamdi Akın’ın da ismi geçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!