6 adımda sevdiğiniz bir işe sahip olun

Güncelleme Tarihi:

6 adımda sevdiğiniz bir işe sahip olun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 12:40

Günümüzün ortalama 8 saatini geçirdiğimiz işimiz, haftada 40, ayda 160, yılda yaklaşık 1920 saatimizi alıyor. 1920 saat, sevmediğimiz bir işi yapmak ve kaybetmek için çok uzun bir zaman değil mi?

Haberin Devamı

Hepimizin çok seveceği bir işte çalışması her ne kadar imkansız gibi görünse de, işini severek yapan kişilere rastlamışsınızdır. Aslında biraz risk alıp biraz da becerikli olarak hayallerinizdeki işe sahip olabilirsiniz. Nasıl mı?

Hedefinizi belirleyin

Diğer pek çok konuda olduğu gibi, iş ararken de hedefinizi belirlemeniz, hedefe doğru adımlarla ilerleyebilmeniz için oldukça önemli. Gerçekten yapmak istediğiniz işin ne olduğuna karar verdikten sonra, yalnızca ilgili pozisyonlara başvurun. Başvurmuş olmak için başvurduğunuz bir işte çalışmak istemezsiniz, değil mi?

Çevrenizdekilere hedeflerinizden bahsedin

Hayalinizdeki işe karar verdikten sonra, yakın arkadaşlarınıza ve ailenize hayallerinizden bahsetmeyi ihmal etmeyin. Kim bilir, belki sizi hedefinize yaklaştıracak birileriyle tanışmanızı sağlayabilirler.

Haberin Devamı

İlginizi çekebilir: İş görüşmesine gelen başarılı adayların sorduğu 5 soru

6 adımda sevdiğiniz bir işe sahip olun

LinkedIn’i verimli kullanmayı öğrenin

LinkedIn’i yalnızca tanıdıklarınızla iletişime geçmek için değil, faydalı olabilecek iş bağlantıları kurmak için de kullanın. İlgilendiğiniz şirketleri takibe alarak kariyer fırsatlarından haberdar olun.

İletişime geçin

Hayalinizdeki işe internet üzerinden başvurmak yerine, şirkette üst düzey pozisyonda çalışan birine e-mail atarak kendinizi tanıtın. Bu sizin orada çalışmak için ne kadar istekli olduğunuzun göstergesi olabilecek cesur bir adım!

İlginizi çekebilir: Renklerin psikolojik etkileri: İş görüşmesinde hangi rengi giymelisiniz?

Â

6 adımda sevdiğiniz bir işe sahip olun

Aramaktan asla vazgeçmeyin

İş aramak için en doğru zaman, hali hazırda çalışıyor olduğunuz zamanlardır. Her zaman fırsatları değerlendirmeye açık olun ve iş ortamında sosyalleşmeyi ihmal etmeyin. Yaptığınız işten sıkıldığınızı ya da yorulduğunuzu hissettiğiniz zaman, yeni bir arayış için geç olabilir.

Haberin Devamı

Mevcut işinize odaklanın

Eğer hayallerinizi süsleyen bir iş yoksa, mutluluğu sahip olduğunuz işte bulmaya odaklanın. Sorumluluklarınızı ve becerilerinizi gözden geçirerek, şirketinize katabileceklerinizin farkına varın ve başarılarınızın görülmesini sağlayın. Alacağınız takdir ve hissedeceğiniz başarı duygusu, mutluluğunuzun artması için yeterli.

İlginizi çekebilir: İş görüşmesine girdiğinizde kötü bir patronu nasıl anlarsınız?

 uplifers.com tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!