6.5 milyon Euro'luk futbolcu bunlar mı ?

Güncelleme Tarihi:

6.5 milyon Euroluk futbolcu bunlar mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2013 01:52

Slovenya Milli Takımı’nın tecrübeli savunmacısı İliç, “Türk Milli Takımı’nda bir futbolcunun değeri en az 6.5 milyon Euro’ymuş. Üst düzey oyunculara sahip olabilirler ama organize olamıyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

A Milli Takım, Almanya kampında umduğunu bulamadı. Ay yıldızlı ekibimiz, önce Letonya ile oynadığı hazırlık maçında hayal kırıklığı yarattı. Türkiye, öne geçtiği ve uzun süre üstün götürdüğü mücadeleden 3-3’lük beraberlikle ayrılabildi. İkinci hazırlık karşılaşmasında ise, Slovenya’yla kozlarını paylaşan A Milliler, sahada adeta yokları oynadı. Slovenya, 2-0’lık skorla galibiyeti elde ederken Türkiye, iki özel maçta da istediğini alamadı.

‘SAHADA DAĞINIK DURUYORLAR’

SON oynanan Slovenya mücadelesinde başarılı bir performans sergileyen Anorthosis takımının savunma oyuncusu Branko İliç de, ay yıldızlı ekibi Hürriyet’e değerlendirdi. İliç, Türkiye’de çok güçlü oyunculardan kurulu olduğunu belirtti. 30 yaşındaki futbolcu, “Türk Milli Takımı’nda bir oyuncunun değeri en az 6.5 milyon Euro’ymuş. Buna hiç şaşırmadım. Ancak bu üst düzey futbolcular, bir türlü organize olamadı. Asıl şaşırdığım nokta buydu. Sahada çok dağınık bir görüntü çizdiler” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘FORVETLER BENİ ZORLAYAMADI’

TÜRKİYE’den teklif beklediğini de hatırlatan Branko İliç, “Öylesine milyon dolarlar falan değil. Beni ve kulübümü tatmin edecek bir paraya gelirim. Türkiye’yi çok seviyorum. Zaten Slovenya’da tüm futbolseverler, Türkiye futbolunu yakından izliyorlar” diye konuştu.
İliç sözlerini, “Ülke olarak iyi takımlara sahipsiniz. Bana göre Fenerbahçe’nin bu sezon açık ara şampiyon olması gerekirdi. Galatasaray, İspanyol takımı gibi. Beşiktaş genç ekiple mücadele ediyor. Bu da, Türk futbolunun geleceği için önemli. Ancak ben, Türk Milli Takımı’nın forvetleri karşısında zorlanmadım” diyerek sonlandırdı.

Türkiye’nin sorunu sistem

SLOVENYA Milli Takımı’nın Türkiye karşısında bulduğu ilk golü atan Novakovic, “Maçta 3 kez kaleye gittik, 2 gol attık. Türkiye’de ya maç tecrübesi eksik oyuncular var ya da sorun sistemde... Çok iyi pas yapmasına rağmen etkisiz kalan rakibimizi yendiğimiz için mutluyuz” diye konuştu.

/images/100/0x0/55eabc79f018fbb8f8936dcd

Haberin Devamı

Gençler, bekleneni veremedi

TÜRK Milli Takımı’nın, Almanya kampındaki başarısızlığının temel nedenlerinden biri, Abdullah Avcı’nın kadroda görmek istediği oyuncuların önemli bölümünün sakat olmasıydı. Avcı, çareyi gençlerde aradı ama bulamadı.

Kampta 4 önemli futbolcu yoktu

İSPANYA Kral Kupası kazanan Atletico Madridli Arda Turan, Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, Galatasaray’ın defanstaki usta ismi Semih, sakatlıkları nedeniyle gelememişti. Nuri Şahin ilk maça çıktı, ikinci maç öncesi ise kampı terk etti.

ALMANYA KAMPINDA KiM NE YAPTI?

Sinan Bolat: Geçen yıl takımında fazla oynamadığından ötürü formsuzdu.

Mert Günok: Milli Takım formasını taşımak için hazır olmadığını gösterdi.

Haberin Devamı

Hasan Ali: İki hazırlık karşılaşmasında da attığı hatalı paslar ile dikkat çekti.

Gökhan Zan: Sahip olduğu boy avantajına rağmen istikrarsız ve dağınıktı.

Veysel Sarı: Kampa ilk kez katıldı ama oldukça hırslıydı ve maçlarda istekliydi.

Olcay Şahan: Milli Takım’ın en iyi ismi denilebilir. Avcı’nın kazancı oldu.

Mehmet Topal: Takımın orta alanda en çok mücadele eden isimleri arasında yer aldı.

Sefa Yılmaz: İlk kez Milli Takım’a katıldı. İyi performansı ile dikkat çekti.

Son derece kötüydük

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Slovenya maçı sonrası özeleştiri yaptı. Rakibin faul sayısının çok olması nedeniyle tempolarının düştüğünü belirten Avcı, “Oyun disiplininden koptuk. Yediğimiz ikinci gole kadar olan kısımda arzulu ve istekliydik. Son derece kötü ve oyun disiplininden uzak oynadık. Oyuna tepki vermeyen ve dönüş yapamayan bir takım vardı. Mağlup olduk, üzücü” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

8 maçta bir tek Andorra’yı yendik

A Milli Futbol Takımı, son dönemde galip gelmekte oldukça zorlanıyor. Milliler, son oynadığı 8 karşılaşmada sadece 1 kez galip gelebildi. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetimindeki ay yıldızlılar, 4’ü resmi, 4’ü özel bu maçlarda sadece Andorra’yı yenebilirken, 3 kez berabere kaldı, 4 kez mağlup oldu. Son 8 maçında 8 gol atan milliler, kalesinde 13 gol gördü.

Oğuzhan hasret giderdi

Beşiktaş’ın genç yıldızı, milli takım kampına gelip maçını izleyen ailesiyle buluştu.

A Milli Takım ve Beşik-taş’ın başarılı futbolcusu Oğuzhan Özyakup, ailesiyle hasret giderdi. Hollanda’da yaşayan ailesi, oğulları Oğuzhan’ın oynadığı karşılaşmaları izlemek için geldikleri Almanya’nın Bielefeld kentinde genç yıldızla buluştu.
Oğuzhan, annesinin elini öperken, “Dünyanın en önemli kulüplerinden birinde forma giyiyorum. Sizlerin duası ile çok büyük hedefler peşindeyiz” diyerek teşekkür etti.

Haberin Devamı

‘Büyük hedeflerimiz var’

Oğuzhan Özyakup, Beşik-taş’la ilgili ise, “Geçen sezon takımın yarısı sakattı. Tüm arkadaşlarım özveri ile oynadı. Fenerbahçe gibi Galatasaray’ı da yenseydik belki de şampiyon Beşiktaş’tı. Yeni sezonda rakiplerimiz bizden korksun. Büyük hedefler belirledik” dedi.

Sorunun ne olduğunu biz de çözemedik

Mehmet Topal, “Kampta çok iyi hazırlandık. Ama bizim de anlam veremediğimiz bir problem başarılı olmamızı engelliyor” dedi.

FENERBAHÇE ve A Milli Takım’ın başarılı futbolcusu Mehmet Topal, Almanya kampını değerlendirdi. Topal, yapılan hazırlık maçlarında takım içinde kendilerinin de çözemediği bir sorun olduğunu belirtti. Yenilgiye anlam veremediğini ifade eden Mehmet, “Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Teknik direktörümüz Abdullah Avcı rakipleri iyi analiz etti, bunları bizlerle paylaştı. Fakat takım içinde bir sorun var. Ne olduğunu biz de bilmiyoruz” diye konuştu.

‘Önümüzde engel yok’

Mehmet Topal, “Sıkıntıları çözmek bizim işimiz. Önümüzdeki kamp ve maçlarda sorunları aşacağız. 2014 Dünya Kupası grup elemelerinde kalan 4 karşılaşmada üstün bir performans göstermemiz gerekir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!