6.300 kişiye araç kiralıyor!

Güncelleme Tarihi:

6.300 kişiye araç kiralıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2018 21:45

2017 yılın ilk 3 çeyreğinde yüzde 25 büyüyerek kiradaki araç parkını 22 bin 500 adedin üzerine çıkartan Garanti Filo’nun Genel Müdürü Ayşegül Gülgör, “Sektör yüzde 7 büyürken bizim elde ettiğimiz bu büyüme neticesinde pazar payımızı yüzde 7’ye çıkarmış olduk. Yılın aynı döneminde, hizmet verdiğimiz müşteri adedimizi de hızla artırmaya devam ettik. 2016 sene sonu itibariyle 5 bin adet olan aktif müşteri sayımızı 6 bin 300 adede yükseltmiş olduk” dedi.

Haberin Devamı

Tüm Oto Kiralama Kuruluşlar Derneği’nin (TOKKDER) yayınladığı rapora göre sektörde müşteri başına araç adedinin ortalam 5.2 adet düzeyinde olduğunu da kaydeden Gülgör, Garanti Filo’da ise bu oranın 3.5 düzeyinde olduğunu belirtti. Gülgör, “Araç parkımızın bu denli yaygın oluşu, sektör ortalamalarına kıyasla çok daha geniş bir müşteri portföyüne hizmet vermemizin doğal bir sonucu. Büyük ticari kuruluşlardan KOBİ’lere, şahıs şirketlerinden bireylere kadar çok sayıda firmaya ve hatta bireylere dahi filo kiralama hizmetimizi sunuyor ve geniş müşteri portföyümüze, standartları belirlenmiş yüksek kalitede bir hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

BİREYSEL OLARAK DA YAPILABİLİR
Ayşegül Gülgör açıklamasının devamında "Yakın zamana kadar filo kiralamanın yalnızca şirketler için ve çok adet araç kiralanması halinde avantajlar sağladığı ve bireylerin bu hizmetten yararlanamadıklarına dair bir yanlış algı mevcuttu. Bu sebeple birçok birey ve hatta şahıs firması dahi, uzun süreli kiralamaya kıyasla daha maliyetli ve zahmetli olan satın alım yoluna gitmek zorunda kalıyordu. Artık filo kiralamanın bir araç için de olsa, bireysel olarak yapılabildiği çok daha iyi bir şekilde biliniyor. Bu yönde çok yoğun bir talep aldığımızı söyleyebilirim.

Haberin Devamı

AVANTAJLARI FAZLA
Filo kiralamanın sağladığı avantajlar oldukça fazla. Bireyler yalnızca bu avantajlar arasından, KDV avantajını kullanamıyorlar. Bunun haricindeki tüm avantajlarından, firmalar ile aynı şekilde yararlanabiliyorlar. Bireysel uzun dönem araç kiralama, satın alıma kıyasla, aracın marka ve modeline göre değişkenlik gösterse de, yüzde 15 ile yüzde 30 arasında maddi bir avantaj sağlıyor. Şahıs şirketlerinde ise bu finansal avantaj daha da yukarı çıkıyor. Doktor, diş hekimi, eczacı, avukat, mali müşavir gibi meslek sahiplerinin, verdikleri hizmetler karşılığında yüksek miktarda KDV gideri oluştuğundan dolayı, otomobillerini satın almak yerine kiraladıklarında yüzde 40’a kadar maddi avantaj sağlayabiliyorlar. Aslında büyük firmalara kıyasla çok daha küçük bütçeler ile otomobillerini kullanmaya çalışan hem bireyler, hem de şahıs şirketleri için filo kiralama hizmetinin kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir hizmet olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

DİJİTALLEŞME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
Kiradan dönen araçların satışını online olarak yaptıklarını aktaran Gülgör, "Bu yıl itibariyle ise bireylerin ikinci el ihtiyaçlarını daha hızlı ve etkin şekilde karşılayabilmek amacıyla bireysel online satış platformumuzu yeni markamız 'İkinci El Garaj' markası altında büyütmeye başladık. Artık bireyler, ikinci el araç satın alımlarını online olarak bireysel satış platformu üzerinden rahatlıkla gerçekleştirebiliyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Garanti Filo dijitalleşmeye büyük önem verdiklerini aktaran Gülgör, "Müşterilerimiz, birden fazla araç ihtiyacında talep listesi oluşturup çoklu araç tekliflerini Garanti Filo’ya çok daha hızlı ve kolay bir şekilde iletebilecekler. Yeni dijital dünyamızın ilk adımı olarak gördüğümüz yeni web sitemizin fazlar halinde getireceği yenilikleri ile tüm hizmetlerimizin ve süreçlerimizin çok daha kolay ve ulaşılabilir olacağını söyleyebilirim. Hizmetlerimizin detaylarına, araç kullanırken ihtiyaç duyulan bilgilere kolayca ve zahmetsizce ulaşılabilecek" şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!