580 gram doğdu, 2 kilo 850 gram olarak taburcu edildi

Güncelleme Tarihi:

580 gram doğdu, 2 kilo 850 gram olarak taburcu edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 18:15

580 gram doğdu, 2 kilo 850 gram olarak taburcu edildi

Haberin Devamı

MANİSA'nın Akhisar ilçesinde prematüre olarak 580 gram ağırlığında dünyaya gelip, buna bağlı solunum ve beslenme sorunları yaşayan kız bebek, 141 günde 2 kilo 850 grama ulaştı, geçen 9 Eylül'de taburcu edildi. Kucaklarına aldıkları bebeklerine 'Kezban Nur' ismini veren Zeliha-Yımaz Sağıroğlu çifti, bugün hastaneye gidip, doktorlarına teşekkür etti.

Akhisar'da yaşayan ev hanımı Zeliha Sağıroğlu ile şarküteri işleten Yılmaz Sağıroğlu çiftinin, geçen 22 Nisan'da, bir kız bebekleri dünyaya geldi. Çiftin, bir özel hastanede (Özel Doğuş Hastanesi) 23 haftalık olarak, dünyaya gelen 580 gram ağırlığındaki bebekleri, beslenme ve erken doğuma bağlı olarak akciğerleri yeterince gelişmediği için solunum sıkıntısı gibi rahatsızlıkları ortaya çıkınca, yoğun bakım ünitesine alındı. Burada kuvözde tutulan bebek, gerekli tedavi ve bakımlar sonucunda 141 günde 2 kilo 850 grama ulaştı. Yapılan son tahlil ve tetkiklerinde herhangi bir sağlık sorununa rastlanmayan bebek, geçen 9 Eylül'de taburcu edildi. Sağıroğlu çifti, kucaklarına aldıkları üçüncü çocuklarına 'Kezban Nur' ismini verdi.

Sağıroğlu çifti, bugün hastaneye gelip, doktorlarına teşekkür etti. Kızlarının sağlığına kavuşmasının sevincini yaşayan Zeliha Sağıroğlu, "Mutluyuz. Kezban Nur'umuz ailemeze ayrı bir heyecan getirdi" dedi.

Haldun AKYÜZ / AKHİSAR (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!