564. yıldönümüne 564 bin laleli halı

Güncelleme Tarihi:

564. yıldönümüne 564 bin laleli halı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 23:02

SULTANAHMET Meydanı’nda, Sultanahmet Camisi ile Ayasofya Camisi’nin önüne bu yıl üçüncü kez dünyanın en büyük lale halısı dikildi.

Haberin Devamı

İstanbul’un fethinin 564. yıldönümüne ithafen 4 ayrı renkten oluşan 564 bin canlı lale ile oluşturulan 1453 metrekarelik halı, dün İstanbullularla buluştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kesme olmayan çiçeklerle yapılan dünyanın en büyük canlı lale halısı motifini izlemeye tüm İstanbulluları davet etti.

Topbaş, bu yıl İstanbul’a 160 türden toplam 26.5 milyon lale dikildiğini söyledi. İstanbul milletvekilleri ve yabancı konuklarıyla birlikte lale halısının tanıtımını yapan Topbaş, “İstanbul’a 26.5 milyon lale ekildi. Lale artık soğan olarak ihraç edilir hale geldi. 350 bin aileye iş imkanı oldu. Alım garantili yetiştirerek, üreticinin yüzünü güldürdük. 2 bin metrekare lale bahçesi 100 bin metrekare buğday tarlasından daha kârlı. Bunu başaran firmalar yurtdışından iş almaya başladılar” diye konuştu.

İBB Park ve Yeşil Alanlara Daire Başkanlığı ekipleri, canlı lalelerden oluşan halıyı bir gün çalışarak saksı saksı oluşturdu. Dünyada ilk defa bu kadar çok canlı lalelerle yapılan halı, şehrin tarihi meydanında bir motif oluşturdu.

BAKMADAN GEÇME!